"Türkiye ve Yunanistan Arasında Görüşmeler Başladı"

"Türkiye ve Yunanistan Arasında Görüşmeler Başladı"

ABONE OL
14:51 - 04/09/2020 14:51
"Türkiye ve Yunanistan Arasında Görüşmeler Başladı"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Yunanistan ve Türkiye arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikle ilgili olarak tarafların NATO’da teknik görüşmelere başladıklarını söyledi. Stoltenberg, bu görüşmelerin siyasi müzakere değil bölgede askeri güvenliğin sağlanması için bir mekanizma oluşturulması amacıyla yapılan teknik görüşmeler olduğunu kaydetti. Stoltenberg, bu görüşmelerde henüz uzlaşmaya varılmadığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Hem Türk hem Yunan tarafından yetkililerle yaptığım görüşmeler neticesinde iki müttefik ülke, teknik görüşmelere burada, NATO’da başladılar. Bu görüşmelerin amacı, askeri olarak bir çatışmayı önlemek üzere bir mekanizma kurulmasıdır. Doğu Akdeniz’de olası kazaları ya da olayları engellemek amacıyla yapılan bu görüşmelerde, henüz bir uzlaşma sağlanmış değil. Bunlar Yunanistan ve Türkiye arasındaki soruna dair teknik görüşmelerdir. Sorunların çözümü konusunda müzakereler değildir. Bunlar, Almanya’nın başlattığı aradaki tansiyonu düşürmeye yönelik arabuluculuk çabasının yerini almayan, tamamlayıcı nitelikteki görüşmelerdir. Yunanistan ve Türkiye, değerli iki NATO müttefiki ülkedir ve NATO, güvenlikle ilgili tüm tarafları etkileyecek konuların görüşüldüğü önemli bir platformdur” dedi.

Stoltenberg, geçtiğimiz hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginlik konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu da belirtti. Stoltenberg, Almanya’nın aradaki sorunların çözülmesi için bir müzakere süreci başlatmak niyetinde olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri, bu çabaları desteklemekle birlikte NATO’nun tarafların münhasır ekonomik bölge konusundaki siyasi konularına girmediğine dikkat çekti.

NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz bölgesinde çok sayıda gemi bulunduğunu ve güvenliğin tesisi için bir mekanizma oluşturulması amacıyla bu teknik görüşmelerin başlamasının önemli olduğunu söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.