TÜRKİYE TARİKATLAR ÜLKESİ OLAMAZ

ABONE OL
23:29 - 16/01/2022 23:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de, acı ve insanlık adına utanç verici olayları kanıksar olduk.

Türkiye’nin, sadece bir kişiye ve onun ailesine biat edecek konumuna düşmesinde birçok kesimin katkısı oldu.

Kurtuluşun siyasi ayağı, Laik Cumhuriyetin simgesi CHP yöneticileri bile, ‘’oy getirir’’ kaygısıyla Tarikatların, Siyasal İslamcıların siyaset arenasına girmelerine, bürokraside kadrolaşmalarına katkıda bulundular.

Gülen Cemaatinin okullarını kutsayan CHP Genel Başkanları çıktı.

Siyasal İslam’ın simgesi Türbana ‘’Atatürk rozetleri’’ takarak oy alacağı yanılgısına düşen oldu.

Bununla yetinilmedi:

Muhtar bile olamayacak Laiklik karşıtı, ‘’demokrasi dinsizliktir’’ diyen BOP Eş başkanını,

Atatürk’e ve onun silah arkadaşına ‘’iki ayyaş’’ diyen birini; Beyaz Sarayın isteğiyle bu ülkenin tepe noktasına gelmesine en önemli katkıyı verdi.

Yeri geldi, Pusuda bekleyen Kurtuluş Savaşı ve Laik Cumhuriyet karşıtı olduklarını bangır bangır bağıran Siyasi İslamcıları ve Tarikatları önemsemek bir yana, onlarla birlikte siyaset yapma yolunu açtılar.

AKP-GÜLEN Cemaati ortaklığı, AKP Genel Başkanının dediği gibi ‘’kandırma-kandırılma’’ söz konusu değildir.

Gülen Cemaati, şimdilerde, iktidarca baş tacı edilen hiçbir dinde yeri olmayan Tarikatlar gibi değildi.,

TSK içinde, Medyada, Bürokraside, Üniversite Mezunu Yurtdışında eğitilmiş donanımlı kadrosu vardı.

Erdoğan ile bilerek; orduda, medyada, laik, demokrat yurtseverlere kumpasları birlikte kurdular.

Milli Güvenlik Kurulunun, MİT’in belgeli itirazlarına rağmen, Erdoğan bilerek isteyerek bu ülkeye, aydınlara, Laik Cumhuriyet’ten yana alanlara kaşı kullanmak için bu cemaati ortak olarak aldı.

Atamaların hepsinin altında Erdoğan’ın imzası vardı.

İlkokulu bile bitiremeyen bir yobazın ve bugünkü makamını şaibeli diplomasız birinin yönetiminde ülkeyi acınacak duruma getirdiler.

Ortaklık bozulunca, Erdoğan’ın bugün ve hiçbir dinde yeri olmayan ve dini, sapkın emellerine alet eden, ahlaksız tarikat şeyhleriyle, FETÖ ile yarım bıraktığı yerden devam yolunu seçmesi rastlantı değildir.

Bugün, yurt içinde ve yurt dışında bu sapkın tarikatları savunan kişilerin çıkmasını ibretle, izliyoruz, okuyoruz.

İnanan insanları, Kurtuluş Savaşına karşı kışkırtan, Osmanlı’da bile vatan savunmasına asla katılmayan zaviyelerin kalıntılarından, İslam’ı Hristiyanlaştıracak ruhban sınıfları peşinde koşan bu aymazlar nedeniyle insanlar Camilere gidemiyor.

Bunları görüyor ve yaşıyoruz. Bu tarikat evlerinde, yurtlarında çocuklara yapılan ahlaksızları ‘’bir defadan bir şey olmaz!’’ Diyen kadın Bakanları gördük.

Bütün bunlar olurken bir baba kendi sapkın anlayışı doğrultusunda oğlunu Tarikat evine teslim ediyor, fikrini dahi almadan TIP öğrenimini gören çocuğuna konuşma fırsatı bile vermiyor.

Bu tarikat yuvalarında, bırakın karşı cinsi, kocasına bile tecavüz eden, eşini şeyhin yatağına gönderen sapıklıkların belgeleri, kitaplara geçmesine rağmen halen bu ahlaksızlık yuvalarına, iktidarın göz yummasını ve bu evlat katili babayı kutsayan tarikat sevicilerini İzliyor ve okuyoruz. 

Gencecik Enes, -keşke yapmasaydı- intihar etmek zorunda kalınca, baba ne suçluluk duyuyor ne de çocuğunu intihara götüren hain ve yobaz Said’i Nursi elemanlarını suçluyor..

Dindar bir insan olan rahmetli babamın ve annemin hem Atatürk’e hem de Laik Cumhuriyete verdiği değeri bildiğim için onların inançlarına duyduğum saygı nedeniyle bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.

Terbiyem bir meczubun seviyesine düşmeme izin vermese de bu yobaz sevici dincinin zehir-zemberek tarikatlar, şeyhler borazancılığı yapmasına yanıt vermeyi görev saydım.

Laikliği ülkeye getiren, Cumhuriyeti kuran parti yobaz oyunu kazanacağını sanan CHP Atatürk’ün yasakladığı tarikatlara karşı dik durmasını bekliyoruz.

İnsan, benimsediği dine inanmakta özgürdür.

İbadetine şimdiye kadar hiçbir aydın, demokrat, Atatürkçü karışmamıştır

Ama dini Ortaçağ Avrupası düzeyine getirerek, cennetin anahtarını kendilerinde sanan çağdışı şahısların din anlayışına da sessiz kalamayız.

İyi biline ki:

Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler, Dervişler, Müritler, Meczuplar Memleketi Olamaz!

 

Yıldız AKALIN

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      Tam başa bir bela gelmiş sanki. Allah’ın mülkünde, Türk halkının ödedikleri vergilerin üstünde oturuyor, Saraylar’da saltanat şatafat yaşadığı yetmezmiş gibi, birde bu insanlara Firavunluk yapmak ha?. Türk milletinin 60 % APTAL Aziz Nesin bu sözü boşuna söylememiştir. Yetmez, hayır yetmez, bu toplum Allah’ı terk etmiş Recep Tayyip Erdoğan’ı kendisine PUT edinmiş şirkin dibine batmış bir toplum. Yıllardır AKP seçmenine Lanet ve bela okuyorum, Allah onların belasını versin 84 Milyon insanı yaktılar. Nedir bu inat ısrar, birisinin tüm yanlışlarıyla böylesine ona sempati duymak? Allah belanızı versin.

      Yanıtla
      +0
      -0