“Türkiye Kurallara Göre Oynamalı” 

“Türkiye Kurallara Göre Oynamalı” 

ABONE OL
06:53 - 06/07/2022 06:53
“Türkiye Kurallara Göre Oynamalı” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Yunanistan’ın Türkiye ile diyaloğa açık olduğunu ancak Ankara’nın “kurallara göre oynamaya başlaması” gerektiğini söyledi.

Panagiotopoulos, Atina’da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “Türkiye ile ilişki kurmak istiyoruz ama Türkiye kurallarına göre oynamak zorunda. Türkiye kendi kurallarına göre oynamamalı, özellikle askeri güç kuralı ve tek taraflı eylemler gibi kurallara göre oynamamalı” dedi.

Yunanistan ve Türkiye, deniz sınırlarından hava sahasına ve etnik olarak bölünmüş Kıbrıs’a kadar bir çok sorunla ilgili düzenli olarak birbirlerini sert şekilde eleştiriyor.

Türkiye’nin Yunanistan’ı, uluslararası anlaşmalar uyarınca askerden arındırılmış bir statüye sahip olması olması gerektiğini söylediği Ege Denizi’ndeki adaları silahlandırmakla suçlamasının ardından son zamanlarda iki ülke arasındali gerginlik yeniden su yüzüne çıktı. Yunanistan iddiayı asılsız bularak reddediyor.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışını engellemesi için ABD’ye baskı yapmakla suçladıktan sonra hava sahası ihlalleriyle ilgili bir anlaşmazlığın çözümünü amaçlayan ikili görüşmeleri durdurdu.

Erdoğan, Yunan lider “kendini toparlayana kadar” Miçotakis ile bir daha görüşmeyeceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen “Türkiye Kurallara Göre Oynamalı”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye Kurallara Göre Oynamalı”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye Kurallara Göre Oynamalı”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.