Türkiye kökenli siyasetçiler seçmenlerle buluşmaya hız verdi

Türkiye kökenli siyasetçiler seçmenlerle buluşmaya hız verdi

ABONE OL
10:56 - 09/09/2021 10:56
Türkiye kökenli siyasetçiler seçmenlerle buluşmaya hız verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 26 Eylül’de  yapılacak olan genel seçim için Türkiye kökenli siyasetçilerin de hareketlendiği gözlendi.

Almanya’da partiler ve partilerin bölge milletvekili adayları kapı kapı dolaşıp, semt pazarlarında, alışveriş caddelerinde bilgilendirme masası kurarak seçim vaatlerini, projelerini seçmenlere tanıtmaya çalışıyorlar.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Mönchengladbach bölgesi milletvekili Gülistan Yüksel üçüncü kez Alman parlamentosuna seçilmek istiyor ve farklı yerlerde vatandaşlarla buluşuyor. SPD milletvekili Yüksel, seçimler için şöyLe konuştu:

“2013 yılından bu yana, Mönchengladbach şehrini  SPD milletvekili olarak Berlin’de temsil ediyorum. Berlin’den Mönchengladbach’a daha fazla yardım almak, kaynak yaratmak benim görevim. Bunları son derece şeffaf olarak yapıyorum. Seçim bölgemdeki halkın sorunlarını çözmek beni son derece motive ediyor. Üçüncü kez adayım, seçme hakkı olan Türk kökenli ve tüm göçmenleri sandığa gitmeye, oy vermeye davet ediyorum” dedi.

60’lı yıllarda Almanya’ya çalışmak için gelen Adanalı bir ailenin evladı olan 59 yaşındaki Gülistan Yüksel evli ve iki yetişkin çocuk annesi. Yüksel, Federal Meclis Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Komisyonu ile Turizm Komisyonu’nda üye. Aynı zamanda Alman Federal Meclisi’nin sekreteri. SPD meclis grubunda ise Göç ve Uyum Çalışma Grubu Sözcü Yardımcısı ve Yerel Siyaset Çalışma Grubu’nun bir üyesi.

HAMMLI ADAY MARTIN KESZTYÜS’DEN  CEMEVİNE ZİYARET

Birlik’90 / Yeşiller partisinin Hamm-Lünen ve Unna bölgesinin federal milletvekili adayı Martin Kesztyüs (41) ise Hamm’da cemevini ziyaret etti, yöneticilerle tanıştı, aday olduğunu belirtti ve destek istedi. Macar asıllı olduğunu, nişanlısının ise Habeş kökenli olduğunu söyleyen Kesztyüs “Göçmenlerin sorunlarını çok yakından biliyorum. Seçilirsem özellikle göçmen gençlere meslek kursu ve iş bulmaları için destek vereceğim. Ayrıca dışlanmamaları, kendilerine daha çok perspektif sunulması, seçim bölgelerimdeki tüm insanların mutlu ve huzurlu yaşamaları için çalışacağım” dedi.

CEM ÖZDEMİR VE FİLİZ DEMİREL, BEHÇET ALGAN’I ZİYARET ETTİ

Hamburg-Altona’da Behçet Algan’ın kuaför salonu da politikacıların, sanatçıların, gazetecilerin severek  uğradıkları yerlerden birisi. Geçenlerde Birlik’90/Yeşiller Partisi’nin iki Türk kökenli milletvekili Filiz  Demirel ve Cem Özdemir de seçim çalışmaları için Belediye Meclisi eski üyelerinden Behçet Algan’ı ziyaret ettiler. SPD’nin başbakan adayı Hamburglu Olaf Scholz’u yakından tanıyan, mekânında defalarca ağırlayan Behçet Algan‚ “Bu sürpriz ziyaret beni duygulandırdı, bu nedenle Filiz ve Cem’e teşekkür ediyorum. Dileğim, yoldaşım, arkadaşım Olaf Scholz’un seçimler sonrası Almanya’da başbakan olması ve Yeşiller Partisi’nin de kurulacak hükümette yer alması. Tüm partilerden, ama özellikle sol partilerden aday olan tüm Türkiyeli adaylara başarılar diliyorum. Onlarla biz gurur duyuyoruz” dedi.

Kamuoyu araştırmalarında Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz SPD adayı olarak hem önde görünüyor hem de CDU/CSU ile arayı her geçen gün biraz daha açıyor. Bu seçimlerde özellikle Sol Parti, Yeşiller ve SPD’den birçok göçmen ve Türkiye kökenli aday parlamentoya girmek için yarışıyorlar. Angela Merkel’in Partisi CDU ise Türk kökenli olarak Köln’den Serap Güler’i aday göstermiş bulunuyor. Güler’in, Armin Laschet’in başbakan olması halinde hükümete gireceği, Die Zeit geçen haftaki tam sayfalık haberinde duyurmuştu.

ha-ber.com/Mehmet TANLI

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.