*** Türkiye karşıtlığı yine seçim malzemesi

*** Türkiye karşıtlığı yine seçim malzemesi

ABONE OL
18:00 - 29/06/2009 18:00
*** Türkiye karşıtlığı yine seçim malzemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye karşıtlığı yine seçim malzemesi

Almanya’da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile Bavyera eyaletindeki kardeş parti konumundaki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için hazırladıkları ortak seçim programında bir kez daha Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktılar 

"Gücümüz var – Birlikte ülkemiz için" başlığıyla yayımlanan seçim programında, "Avrupa’da üyelik perspektifine sahip bir ülke için, AB’nin yeni üyeler kabul edebilme yeteneğinin yanı sıra siyasi ve ekonomik kriterlerin tümüyle kabul edilmesi de büyük önem taşımalıdır. Buna düşünce özgürlüğü, kadın erkek eşitliği, azınlıkların korunması ve din özgürlüğü de dahildir. Türkiye bu şartları yerine getirmemektedir. Bu nedenle Türkiye’nin tam üyeliğinin yerine imtiyazlı ortaklığını doğru çözüm yolu olarak görüyoruz" görüşü savunuldu.

AB’nin bugüne kadar olan genişlemelerinin Almanya’nın ve tüm Avrupa’nın çıkarına olduğu ifade edilen programda, AB’nin, doğusundaki komşularıyla da bir ortaklık işbirliği geliştirmesi önerildi.
    

NATO’nun yanı sıra Rusya’yla ilişkilerin geliştirilmesinden de yana olduklarını kaydeden partiler, İsrail’in mevcudiyetinin korunmasının da Almanya’nın temel dışı politika unsurlarından biri olduğu, Orta Doğu sorununun çözümü için bölgede iki devletli bir çözümden yana olduklarını tekrarladılar.
    
    

"AB DIŞI ÜLKE VATANDAŞLARINA SEÇİM HAKKI YOK" 

CDU Ve CSU’nun ortak programında, AB ülkesi vatandaşı olmayan yabancılara genel olarak yerel seçimlerde oy hakkı verilmesine de karşı çıkılarak, bunun yabancıların topluma tümüyle katılımının yolunu açmayacağı savunularak, tüm haklardan istifade edebilmeleri için göçmenlerin Alman vatandaşı olmaları çağrısında bulunuldu.

Almanya’daki uygulamaya göre gelecek 10 yılda yaklaşık 300 bin göçmen kökenli gencin 18 ila 23 yaşları arasında iki vatandaşlık arasında seçim yapmak durumunda olduklarına işaret edilen seçim programında, bu uygulamanın iyi işleyip işlemediği konusunda tecrübelerin toplanarak değerlendirileceği ifade edildi.

Almanya’da yaşayan göçmenlerin uyum konusuna da öncelik vereceklerini açıklayan partiler, yabancılara eşit eğitim imkanları verilebilmesi için küçük yaşlardan itibaren Almanca öğrenilmesine, ayrıca dil ve uyum kurslarına ağırlık vereceklerini belirttiler.


ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.