*** ”Türkiye İslam dünyasını temsil edecek”

*** ”Türkiye İslam dünyasını temsil edecek”

ABONE OL
15:29 - 15/04/2009 15:29
*** ”Türkiye İslam dünyasını temsil edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Gül, Bahreyn Ulusal Meclisine hitap etti 

"Türkiye İslam dünyasını temsil edecek"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ”İnanıyorum ki Türkiye, AB içerisinde bütün İslam dünyasının kaygılarını, görüşlerini en iyi şekilde temsil edecek, ifade edecek bir ülkedir” dedi

Bahreyn’deki temaslarını sürdüren Gül, Bahreyn Ulusal Meclisine gelişinde, Şura Konseyi Başkanı Ali bin Salih El Salih ve Temsilciler Meclisi Başkanı Halife bin Ahmet El Dahrani ve diğer yetkililer tarafından kapıda karşılandı.
Meclis temsilcileriyle bir süre görüşen Gül, daha sonra Bahreyn Ulusal Meclisine hitaben bir konuşma yaptı.

Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Gül, ”İnanıyorum ki Türkiye, AB içerisinde bütün İslam dünyasının kaygılarını, görüşlerini en iyi şekilde temsil edecek, ifade edecek bir ülkedir” diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretine de değinen Gül, bu ziyaret çerçevesinde Obama’nın Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra İslam dünyasına yönelik olumlu etki yaratan mesajlar verdiğini hatırlattı.

Obama’nın verdiği mesajların dünyada bir iyimserlik havası estirdiğine işaret eden Gül, ”Bunu hepimizin görmesi gerekir. Bu çerçevede bütün dünyanın özelikle de Arap dünyasının, İslam dünyasının da kendi tezlerini en iyi şekilde, bölünmeden, bir bütünlük içerisinde güçlü bir şekilde seslendirmesinin tam zamanıdır” dedi.


"TÜRKİYE, KRİZİ KOLAY AŞACAK"

Bahreyn Fuar Merkezi’nde düzenlenen Türk-Bahreyn İş Konseyi toplantısının açılışına katıan Gül, burada yaptığı konuşmada da, ”Her ne kadar küresel finans krizi tüm ülkeleri etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilemiş olsa da Türkiye bunu kolay aşacaktır ve büyümesini kaldığı yerden devam ettirecektir” dedi.

Türkiye’nin büyük bir yatırım cazibesi olduğuve bir çok sektörde büyüme gösterdiğinin altını çizen Gül, Bahreynli iş adamlarını Türkiye’de enerji, tarım, sağlık, turizm ve gayrimenkul alanlarında yatırım yapmaya çağırdı. (A.A)  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.