*** Türkiye için özel tanıtım yapılacak

*** Türkiye için özel tanıtım yapılacak

ABONE OL
14:18 - 11/02/2009 14:18
*** Türkiye için özel tanıtım yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye için özel tanıtım yapılacak

Almanya’nın Münih kentinde 12 – 15 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek 12.Uluslararası Lojistik ve Ulaşım Fuarı ”Transport Logistic” çerçevesinde Türkiye için de özel tanıtım yapılacak

Uluslararası Münih Fuarı Proje Grubu Başkanı Reinhard Klein, başkent Berlin’de bu konuda yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük lojistik ve ulaşım fuarı olarak tanımladığı ”Transport Logistic” çerçevesinde her gün bir ülke ya da bölgenin tanıtımını yapacaklarını belirtti.

Türkiye’nin son 5 yıl içinde ekonomik alanda çok yoğun bir şekilde ön plana çıkan bir ülke olduğunu, lojistik ve nakliyat alanında da önemli gelişmelerin sağlandığını ifade eden Klein, bu çerçevede Hırvatistan, ”Avrasya” bölgesi ve Brezilya için yapılacak tanıtımların yanı sıra 13 Mayıs’ta da Türkiye için özel bir tanıtım programı hazırlandığını söyledi.

”Büyüme pazarı Türkiye’deki lojistik potansiyeller” konulu tanıtım programında Alman Nakliyat ve Lojistik Birliği (DSLV) Başkanı Michael Kubenz ve İstanbul’daki Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTIKAD) Başkanı Kostas Sandalcidis de birer konuşma yapacak.

"TÜRKİYE, AVRUPA VE ASYA ARASINDA BİR SIÇRAMA TAHTASI"

Almanya’nın Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı olduğunu ve Türkiye’nin sadece AB ülkeleriyle değil, Asya ülkeleriyle de yoğun ticari ilişkiler içinde bulunduğunu kaydeden Klein, ”Türkiye, Avrupa ve Asya arasında bir sıçrama tahtası” dedi.

Türkiye’yle Avrupa ülkeleri arasında özellikle otomotif sanayinde iyi bir işbirliğinin bulunduğunu, Türkiye’nin bunun yanı sıra dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden biri olduğunu belirten Klein, Türkiye’nin kendisini lojistik ve nakliyat alanında da daha iyi tanıtması gerektiğini ifade etti.

Klein, Türkiye’de kara yolu ve hava taşımacılığının iyi olduğunu, demir yolu taşımacılığı için de demir yollarının yenilenmesi gerektiğini kaydederek, Türkiye’de yeni liman tesislerinin de çok iyi olduğunu ve sadece çoğrafyası nedeniyle bile Türkiye’nin çok sayıda ülkeye geçiş kapısı oluşturduğunu, bu potansiyelin iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin lojistik ve nakliyat hizmetlerinin pahalılığı olduğunu ve fiyatların düşürülmesi gerektiğini belirten Klein, lojistik ve taşımacılığın çok önemli olduğunu, bunlar olmadan bir ülkenin ekonomisinin hiç bir işe yaramayacağını söyledi. ”Lojistik olmadan hiç bir ülke güçlü olamaz” diyen Klein, Türkiye’deki özel nakliyat ve lojistik şirketlerinin bir araya getirilmelerinde hükümetin de yardımcı olması gerektiğini savundu.

Türk şirketlerine de kendilerini Avrupa’da daha güçlü bir şekilde temsil etmeleri çağrısında bulunan Klein, bu yıl fuara Türkiye’den 6 şirketin katılacağını, bu sayının daha da artmasını ümit ettiğini kaydetti.

50 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 1600 ŞİRKET 

Fuar hakkında bilgi de veren Klein, her 2 yılda bir yapılan fuara 2007 yılında 50 ülkeden yaklaşık 1600 şirketin katıldığını, bu yıl da ekonomik krize rağmen benzer ölçüde katılım beklendiğini, bazı şirketlerin katılımlarını iptal etmelerine rağmen, büyük şirketlerin bu kez de fuarda yer alacaklarını söyledi.

Klein, fuar çerçevesinde toplam 30 etkinlik ve 3 kongre düzenleneceğini kaydetti.

Fuarın tanıtımını yapan ”Medienbüro im Reichstag” adlı PR şirketinin yöneticisi Felix Zimmermann da, Türk şirketlerinin kendilerini Almanya’da daha fazla tanıtmaları gerektiğini belirterek, Türk şirketlerinin çoğunun yüksek kalite standartlarına sahip olduğunun, ancak bunun Alman şirketleri tarafından bilinmediğini söyledi.

PR şirketinin proje sorumlularından Juliane Kramp da fuar öncesinde 22 – 24 Şubat 2009 tarihleri arasında Türkiye’deki lojistik ve taşımacılık alanındaki faaliyetlerin tanıtılması amacıyla İstanbul’a, Alman uzman gazetecilerin katılacağı bir basın gezisinin düzenleneceğini belirtti.


(A.A) HAKKI AKDUMAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.