“TÜRKİYE DE HIRSIZLIK YAPANIN ELİ KESİLECEK“

ABONE OL
08:25 - 01/12/2021 08:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Hırsızlık eden erkek ve hırsızlık eden kadının yaptıklarına karşılık bir ceza, Allah’tan bir ibret olarak ellerini kesin. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.”

İşte şeriat kanunlarından bir hüküm!

AKP başkanı Erdoğan “Şunu bilmemiz lazım, faiz konusunda nas ortada. Nas ortada olduğuna göre sana, bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde olaya buradan niye bakmıyoruz? Olaya buradan bakacağız, ona göre de adımımızı atacağız.” dedi.

Peki nas nedir?

Nas kavramı Allah’ın ve peygamberin kelamı anlamına gelir. İslam’da nas olarak tanımlanan sözler, yoruma açık değildir.

Bir ülkeyi yönetirken, 1500 sene öncesinin nas kurallarına göre yöneteceğini açıklayan bir zihniyet, hırsızın elinin kesilmesini de savunması gerekir.

Başka örnekte verelim;

– Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür)

İşte faiz konusunda “nas “demenin neticesi budur. Gittiği yol ve varacağı sonuç budur. Az Müslümanlık olmaz, her şeyde din çerçevesinde çözümler uygulayacaksanız “Türkiye de hırsızlık yapanın eli kesilecek “

Peki enflasyon oranında faiz haram mıdır?

İsterseniz birde tersinden bakalım konuya; Enflasyon farkını ödemeden başkasının parası ile araba aldığınızı düşünün. 100 bin TL borç alıp bir araba alıyorsunuz, iki sene sonra 300 bin TL bedelle aracınızı satıp borç verene gidip 100 bin TL ödeyerek helalleşiyorsunuz! İki sene arabaya beleş bin, sonra borcunu öde ve cebinizde 200 bin TL kalsın.! Bence “kul hakkı yemenin daniskası”.

Kısacası düşük faiz diye bir şey olmaz. Enflasyon artışı kadar bir faiz olur, buda paranızın değer kaybetmesinden ileri gelir.

Şimdi siz faiz günah diye döviz alıp durduğu yerden para kazanmayı hak mı sanıyorsunuz?

“Döviz düşebilir “dediğinizi duyar gibiyim. Düşebilir diye inansanız dövize yatırım yapar mısınız?

Faiz haram ise düşük faizde haram olması gerekmez miydi?

AKP genel başkanı Erdoğan yaklaşık 20 senedir bu ülkeyi yönetiyor ve borç almadan bütçeyi çeviremiyor 20 senedir.

2022 yılında Bütçe açığı beklentisi 278 milyar 374 milyon TL olarak açıklandı. Yani yaklaşık 300 milyar parayı faizle alacak AKP hükümeti.

Bir ülkeyi 20 sene yönetip bir yıl için 278 milyar TL faizle borç verilmez ise bütçenin dönmeyeceğini söyleyen de aynı adam, “nas “tan bahsedende aynı adam!

Faiz haram ise ve %90 Müslüman yaşıyorsa bu Memlekette herkesi sıfır faizle Devlet borçlanma senetlerine para yatırmaya davet ediyorum. Şimdi 100 bin vereceksiniz, on sene sonra 100 bin alacaksınız.

Düşünmek bile cüzdanınızı acıt değil mi?

Faizle borç bulamazsak, önümüzdeki sene Diyanette çalışan imam kadrolarının bile maaşı ödenemez. AKP 20 senedir bu işi böyle yapıyor.

Nas-sıl, konuyu anlatabildim mi?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.