”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor”

”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor”

ABONE OL
15:20 - 04/07/2022 15:20
”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin Rusya bandıralı bir kargo gemisini Karadeniz kıyısı açıklarında durdurarak Ukrayna’nın geminin çalıntı tahıl taşıdığı iddiasını inceleme altına aldığı belirtildi. Açıklamayı Reuters haber ajansına üst düzey bir Türk yetkili yaptı.

Dün Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, Zhibek Zholy gemisinin Türk gümrük yetkilileri tarafından alıkonulduğunu söylemişti. Reuters’a konuşan bir yetkili ve ajansın elde ettiği belgelere göre Ukrayna geçtiğimiz günlerde Ankara’dan geminin alıkonulmasını istemişti.

Kiev, 24 Şubat’ta başlayan Rus işgalinin ardından, Moskova’yı Ukrayna topraklarından tahıl çalmakla suçluyor. Kremlin bu iddiaları reddediyor.

Reuters’ın konuştuğu adını açıklamayan yetkili talebe bağlı olarak Zhibek Zholy adlı geminin Karasu limanında durdurulduğunu belirtti. Ancak geminin taşıdığı tahılın üzerinde nereden alındığına dair bilgi yazılı olmadığını kaydetti.

Yetkili Türkiye’nin konuyla ilgili Rusya, Birleşmiş Milletler ve üçüncü taraflarla temasta olduğunu belirtti.

Reuters muhabirleri dün, geminin Türkiye’nin kuzeybatısındaki Sakarya açıklarında Karasu limanı dışında kıyıya bir kilometre mesafede demirlemiş olduğunu görmüş, bu sırada gemi içinde ya da çevresinde bir hareket olmadığını bildirmişlerdi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada geminin kaderine bugün müfettişlerin karar vereceğini ve Ukrayna’nın gemideki tahıla el konulmasını umduğunu söyledi.

Bir Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ukrayna denizcilik dairesinden aldığı bilgiye dayanarak Cuma günü Zhibek Zholy gemisinin 4 bin 500 tonluk ilk kargosunu Ukrayna’nın güneyinde Rusya işgali altında olan Berdyansk’tan yüklediğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen ”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Türkiye Çalıntı Tahıl İddiasıyla Rus Gemisini İnceliyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.