Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı

Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı

ABONE OL
23:55 - 26/11/2021 23:55
Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyada büyük endişe yaratan ve Afrika ülkelerine yönelik seyahat yasakları getirilmesine neden olan yeni varyant nedeniyle, Türkiye de 5 Afrika ülkesine seyahat kısıtlamaları getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Koca mesajında “Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Alınan karar uyarınca söz konusu ülkelere yapılan uçuşların da durdurulması bekleniyor. Yeni varyant başta AB ülkeleri ve İngiltere olmak üzere birçok ülkenin Afrika ülkelerine yönelik seyahat kısıtlamaları getirmesine neden oldu.

Daha önceden “Nu varyantı” olarak da anılan ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün “Omicron” adının verilmesini kararlaştırdığı yeni varyanta karşı aşıların ne oranda koruyuculuk sağladığı konusunda da henüz net bilgiler bulunmuyor.

Güney Afrika’da ortaya çıktığı tespit edilen söz konusu varyantın Avrupa kıtasında ilk olarak Belçika’da görüldüğü rapor edildi.

VOA tarafından geçilen Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye 5 Afrika Ülkesine Sınırlarını Kapadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.