*** Türkçe reklama tepki

*** Türkçe reklama tepki

ABONE OL
17:07 - 03/04/2009 17:07
*** Türkçe reklama tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkçe reklama tepki


Berlin Neukölln İlçesinin Belediye Başkanı, Sosyaldemokrat Heinz Buschkowsky, İlçesindeki Türk reklam panolarının yasaklanmasını istiyor


Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky’nin tutumunu eleştiren Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Milletvekili Bilkay Öney konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayınladı:

”Sayın Buschkowsky reklamcı olmadığı için herhalde şunu gözardı ediyor: reklamcılar daha etkili olmak amacıyla belli gruplara belli bir dilde hitap ederler. Gruplara yönelik reklam her zaman vardı ve her zaman var olacaktır. Yani ev kadınlarına yönelik reklamın olduğu gibi, menejerlere yönelik reklam da vardır ve her zaman da olacaktır. Ayrıca reklam dünyası daha geniş kitlelere ulaşmak için İngilizce reklam dilini de sürekli kullanır. Sayın Buschkowsky, bunlardan rahatsız olmayıp, Türkçe reklama tepki gösterdiğine göre, Türkçe´den rahatsız olduğunu tahmin ediyorum.

Başka bir sebebi olamaz.

Ancak, o kadar siyasi sorun varken, Sayın Belediye Başkanının bunlarla ilgilenmeyip, Türkçe reklamı yasaklamak istemesi, anlaşılır gibi değil. Belediye Başkanı, Türkçe reklamın uyumu tehdit ettiğini öne sürüyor. Bu tamamen saçmadır. Asıl, Türkçe reklam değil, Belediye Başkanının densiz hareketleri uyumu daha çok tehdit ediyor.

Bu yüzden Belediye Başkanı, işine konsantre olmalı ve İlçenin asıl sorunlarını çözmelidir. Kendisi için de en iyi reklam budur. Ayrıca, Türkçe reklamdan da kimse rahatsız olmamalıdır, çünkü Almanya´da Türkçe reklam yıllardan beri başarılı bir şekilde yapılmaktadır ve bundan böyle de yapılacaktır. Bunun dışında, Türkçe çok güzel bir dildir ve Türkçe reklam da bu yüzden insanlara daha çok hitap ediyordur.” 

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.