*** ”Türkçe dersiyle ilgili sorunları çözeceğiz”

*** ”Türkçe dersiyle ilgili sorunları çözeceğiz”

ABONE OL
20:26 - 26/07/2009 20:26
*** ”Türkçe dersiyle ilgili sorunları çözeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Türkçe dersiyle ilgili sorunları çözeceğiz”

Alman Hür Demokrat Parti (FDP), Münih kentinde bulunan Bavyera eyalet meclisinde bir yaz şenliği düzenledi

Şenliğe, FDP Federal Meclis Üyesi ve Münih parti teşkilatı başkanı Reiner Sinner, Federal Meclis Üyesi Otto Bertermann, FDP’den Avrupa Parlamentosu’na seçilen Nadja Hirsch ve Doğu Münih parti teşkilatının 2. başkanı olan Mahmut Türker de katıldı.

FDP’li politikacılar şenlikte yaptıkları konuşmalarda, 27 Eylülde Almanya’da yapılacak genel seçimlerde partilerinin istenildiği ölçüde başarılı olması durumunda, Birlik partileriyle (CDU/CSU) koalisyon ortağı olarak iktidara geleceklerine inandıklarını söyledi.

Türker de yaptığı açıklamada, Münih’teki okullarda Türkçe dersi verilmesi konusunda bazı sorunların yaşandığına işaret ederek, "Okullarda Türkçe dersi verilmesiyle ilgili olarak ortaya çıkan sorunları çözeceğimize inanıyorum" dedi.

Türkçe dersi verecek öğretmenlerin azlığı ve Türkçe dersleri için yeterli kaynak bulunmaması gibi bazı sorunların mevcut olduğunu belirten Türker, ancak Bavyera eyaletinde okula giden yaklaşık 10 bin öğrencinin göz ardı edilemeyeceğini, eyalette iktidarı paylaştıkları Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile birlikte bu sorunlara çözüm bulacaklarını söyledi.


(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.