*** Türk seçmene Türkçe internet sitesi

*** Türk seçmene Türkçe internet sitesi

ABONE OL
18:08 - 29/08/2009 18:08
*** Türk seçmene Türkçe internet sitesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk seçmene Türkçe internet sitesi


Almanya’da 27 Eylülde yapılacak genel seçimler öncesinde bazı politikacılar Türk kökenli seçmenlere yönelik kampanyalar düzenliyor

Hamburg kentinde Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Mitte ilçesinden milletvekili adayı olan Federal Meclis üyesi Johannes Kahrs’ın Türkçe seçim afişi hazırlamasının ardından, aynı seçim bölgesinden ”Yeşil Alternatif Liste”den (GAL) milletvekili adayı olan Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Farid Müller de Türkçe internet sitesi hazırladı.

Müller, ”www.duell-um-berlin.de” adresindeki internet sitesinde Türklere yerel seçim hakkı verilmesini talep ettiği yazısında, ”Eğer politikada daha fazla vatandaş katılımı, daha fazla iş imkanı ve daha fazla adalet ve değişiklik istiyorsanız, o zaman bu seçimlerde Hamburg-Mitte’de Yeşilleri seçiniz” şeklinde Türkçe yazıya yer verdi.

Federal düzeyde Birlik partileriyle (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan koalisyon hükümetinin yetersiz kaldığı ve krize karşı sadece bir ”Yeşil politikayla” mücadele edilebileceği belirtilen yazıda, ”2009 seçimleri geleceğinizi belirleyicidir. Böyle mi devam etmek istiyoruz, yoksa yeni fikirlerle yeni aydınlık bir başlangıç mı? Biz Yeşiller olarak size çevre teknolojileri, yenilenebilen enerjiler, eğitim eşitliği, yeni iş alanları ve şanslar için uyumu garanti ediyoruz” denildi.

Yazıda Türk kökenli seçmenlere ”SPD ve CDU seçim meydanlarını kendi kaleleri gibi görmektedirler. Ama artık yeter” şeklinde mesaj verildi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.