TÜRK MİLLETİ ÇIPLAK MI UYUYOR?

ABONE OL
00:24 - 19/06/2021 00:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Özgüveni artırıyormuş!

Güveni yoksa zaten niye çıplak yatsın ki?

Central Florida Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, nüdizm yanlısı öğrencilerde önyargıların daha az olduğu, azınlıklara daha hoşgörülü davrandığı saptanmış.

Bizdeki siyasetçilere hoşgörülü davranmanın, çıplak uyuma ile bağlantısı üzerine çalışmalara başladım hemen.

Hata yaptım, “eşeklik” ettim diyerek suçunu itiraf edenlere bile hoş görülü davranıyoruz. Siyasetin destekledikleri neredeyse Memleketi yakacaktı, onlara da ses yok. Nudizm taraftarı da , yarı açığı da , tam kapalısı da sessiz kalıyor bu konuda. Demek ki bu hoşgörü çıplak uyumaktan gelebilir! 180 derece dönüp dün kızdığını bugün “yalayarak “temizleyen siyasetçileri bile alkışlıyoruz, başka sebebi olabilir mi?

Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre de sağlıklı bir şekilde uykuya dalmada vücut ısısının düşmesi çok önemli rol oynuyormuş. Yani çıplak yatmak, uyuyamama hastalığına çözüm olabilirmiş. Uyku kalitesini artırıyormuş.

Çoğu ayakta uyuyor vatandaşın. Dolayısı ile çıplak yatmak çok rahat uyutulmamıza sebep olabilir mi? Bizi uyutanlar değil de çıplak yattığımız için biz suçlu olabilir miyiz?

Onlarca faydasını yazmışlar çıplak uyumanın, fakat bize bir faydası olmuyor bence.

Başımıza gelenlerden dolayı, “zaten çıplak yatıyordum normaldir” deyip kendimizi avutmaktan ileri bir faydasını düşünemiyorum.

2000 yılından önce emekli maaşı bağlama oranı %64 imiş.

2000-2008 arası bu katsayı %47 ye düşmüş. 2008’den sonrada %33 olmuş.

Şimdi çocuğa anlatır gibi anlatalım;

Emekli maaşı bağlama oranı 2000’den beri yaklaşık olarak %50 düşmüş. Daha açık söylersek şimdi 2 bin TL alıyorsa bir emekli, aslında kanun değişmese 4 bin TL alacakmış.

Emekli maaşı son 20 senede neredeyse %50 eksilmiş.

Bugün bir kısım medya çıkarda “emekli dostu AKP” filan derse, size bir tavsiyem olacak.

Eğer hoş görünüz çıplak yatmaktan geliyorsa, bu satılık medyayı da yatağa davet edeceksiniz.

Asgari ücretli ezilmedi diyen medyayı da çağırın yatağa. Alım gücü arttı diyen fanatik medyayı da unutmayın.

Siyasetçiler mi? Bak şimdi işin orasını karıştırmayın. Medyanın satılık kısmı zaten alışkındır mesele etmez fakat siyasetçileri de alın yatağa dersek seçim malzemesi yaparlar.

Siyasetçiler “yatağa bizde gelelim” derse, zaten ortalık karışır. Ek gösterge bekleyen sırada, asgari ücretli sırada, emeklilikte yaş bekleyeni sırada. İşin en kötüsü de “genç işsizlik “kısmı.

Malum gençler emeklilikte yaş bekleyenlere benzemez! Uyutmaz ….

Aşı değil ki yapıp bırakasın. Bizim derdimiz hoş görü kazanmaları. Bunun içinde sabaha kadar çıplak yatacaklar bizimle. Sabaha kadar yatılmazsa uyku kalitesi artmaz, hoş görülü davranamazlar.

Sonra emeklide sürünür, asgari ücretlide!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.