DOLAR

32,3298

0.24%
EURO

35,0924

-0.12%
ALTIN(gr)

2.286,25

0,40%
BİST 100

8969.64

0,40%
Türk iş insanlarına Romanya’dan yatırım çağrısı

Türk iş insanlarına Romanya’dan yatırım çağrısı

ABONE OL
16:04 - 18/10/2020 16:04
Türk iş insanlarına Romanya’dan yatırım çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın tanınmış başarılı iş insanlarından Semih Beken, Romanya’nın Antalya fahri konsolosu oldu. Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda Türk iş insanlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.

Semih Beken’in fahri konsolos olması nedeniyle Antalya Kaleiçi Arma restoranda tören düzenlendi. Törene Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda , Romanya’nın Ankara Başkonsolosu Erdal Bolat, Ankara Ticari Müşaviri Michaela Turbaceanu, İskenderun fahri konsolosu Faruk Rende, Nevşehir fahri konsolosu Mehmet Dinler ile çok sayıda ,i dünyasından temsilciler atıldı.

Romanya’nın Antalya fahri konsolosu Beken, ilk başta ticari tarafta ve diğer anlamda kültürel tarafta elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Beken şunları kaydetti.

‘’Pandemiden dolayı fahri konsolosluğun açılışını biraz ertelemiştik. Biz ülkemizin tanıtılmasında ve nereye gidersek gidelim her zaman yardımcı olmada Türk misafirperverliğini yansıtmaya elimizden geldiğince çalışıyoruz. Elimden geldiğince, iş insanı olmam nedeniyle ticari ve kültürel anlamda elimden gelen gayreti göstereceğim.’’

Konuk Büyükelçi Gabriel Şopanda da yaptığı konuşmasında,  Semih Beken’in fahri konsolos olmasının Romanya ile Antalya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde ve iş adamları işbirliklerinde önemli yararları olacağını söyledi.  Şopanda, şöyle devam etti.

‘’Türkiye ile ticari ilişkilerimiz çok güzel. Avrupa Birliği dışında en büyük partnerlerimizden biri Türkiye. Mevcut durumda 6 milyar Euro’luk bir ticaret hacmimiz bulunuyor. Bu rakamın daha da arttırılmasını amaçlıyoruz. Şansımız bizden yana ki, ülkelerimiz arasındaki gerek siyasi gerek kültürel, çeşitli anlamdaki ilişkiler çok iyi gidiyor. Bu durumun da hedeflerimizi destekleyeceğini düşünüyorum.’’

Romanya’da organik ürün üretilmesinde büyük fırsatlar var

Antalya’nın dünya çapında bir turizm destinasyonu olduğunu ifade eden Şopanda, özetle şunları söyledi.

‘’Romen turistlerde ne olursa olsun Antalya’ya gelmeye ve tercih etmeye devam ediyor. Turizmde biz birbirimizi bütünleyici partnerler olarak görüyoruz. Türk turistlerin de Romanya’nın değişik deniz kenarı destinasyonlarını keşfedebileceklerini, oralarda farklı özellikler bulabileceklerini düşünüyoruz. O yüzden bu konuda da işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Tarımda da çok farklı iş birlikler içinde bulunabileceğimizi düşünüyorum. Romanya’da da  verimli ölçüde topraklara sahip. Romanya’da organik ürünlerin üretilmesi açısından büyük fırsatlar var. Türk İş insanlarının Romanya’da ekilebilir alanlar, verimli alanları keşfi konusunda, bu konuda onların da iştahlı olduklarını biliyoruz.”

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Sopanda ve beraberindeki heyet, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ve ATSO Başkanı Davut Çetin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.