Türk Hava Yolları uçağı yardım malzemeleriyle dolu

Türk Hava Yolları uçağı yardım malzemeleriyle dolu

ABONE OL
20:31 - 08/02/2023 20:31
Türk Hava Yolları uçağı yardım malzemeleriyle dolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Havalimanı depremzedelere yönelik bakımı destekliyor.

Türkiye’nin güneydoğusundaki bölgelerde ve Suriye’nin şiddetli depremlerin vurduğu bölgelerindeki insanlar acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Nürnberg metropol bölgesindeki Türk toplulukları bu nedenle ayni bağışlar için toplama noktaları oluşturdular ve bunlar önümüzdeki birkaç gün içinde etkilenen bölgelere kamyonlarla taşınacak.

Bu arada Türk Hava Yolları’ndaki diğer yardım malzemeleri de Nürnberg Havalimanı’ndan havalandı.

120 jeneratör Gaziantep’e uçuyor

Acil olarak ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin bulunduğu ilk uçuşlardan biri şimdiden kriz bölgesine doğru yola çıktı. Türk Hava Yolları’nın TK1504 sefer sayılı sefer sayılı uçağı bu öğleden sonra havalimanından kalktı.

Dernek Ditib Ansbach e.V. tarafından acil yardım tedbiri olarak bağışlanan 120 jeneratör depremzedeler için uçakla İstanbul’a gönderildi. Orada yeniden yüklenir ve Gaziantep Havalimanı’na nakledilirler.

Ayrıca gemide, İstanbul’dan Adana’ya seyahat eden RKT kurtarma hizmetinden beş kriz çalışanı ve ekipmanları da bulunuyordu.

Nürnberg Havalimanı, hava taşımacılığının hazırlanmasına ve yüklenmesine destek verdi ve böylece acil durumun aşılmasına katkıda bulundu. Acil olarak ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin taşınmasını sağlamak için havayolu, nakliye komisyoncusu, sorumlu makamlar ve diğer ortaklarla yakın işbirliği içinde süreç koordine edildi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.