*** Türk doktorlardan domuz gribi konferansı

*** Türk doktorlardan domuz gribi konferansı

ABONE OL
00:19 - 16/06/2019 00:19
*** Türk doktorlardan domuz gribi konferansı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk doktorlardan domuz gribi konferansı

Almanya’nın Münih ve Ulm kentlerinde yaşayan Türk doktorlar, Hepatit hastalıkları ve domuz gribi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla konferans verdi

Münih Halk Derneği tarafından düzenlenen ve Münih’ten Dr. Necdet Bulut ile Ulm’dan Dr. Haydar Süslü’nün konuşmacı olarak katıldığı konferansta, insan sağlığını tehdit eden Hepatit hastalıkları ile son günlerde gündemden düşmeyen domuz gribinin ortaya çıkış nedenleri ve bu hastalıklardan korunma yolları anlatıldı.

Konferansta konuşan Bulut, karaciğerin çok önemli işlevleri olan ve kendini yenileyebilen mucizevi bir organ olduğunu belirterek, ağızdan alınan kirli su ve yiyecekler yoluyla bulaşan "Hepatit A" virüsü ile insana ait sıvıların bir başka kimseye enjeksiyon, kan verme veya cinsel temas yoluyla geçmesi sonucu bulaşan "Hepatit B" virüsünün karaciğeri hasara uğrattığını, bazı durumlarda ölüme yol açtığını anlattı.

Bulut, başlangıçta fazla belirti göstermeyen ve sinsice ilerleyen "Hepatit B" hastalığının önüne aşılama yoluyla ve kan testleriyle geçilebileceğini ifade etti.

turk-dok-dom-grib-konf-c.jpg

Bavyera’nın Ulm kentinde belediye meclis üyesi olan Doktor Süslü de, domuz gribinin yeni bir influenza virüsü olduğunun anlaşıldığını belirterek, bilgi eksikliği yüzünden hastalıkla ilgili yanlış yorumlar yapıldığını ve konunun basın tarafından abartıldığını söyledi.

"Influenza H1N1" virüsünün solunum sisteminde etkili olduğunu ve virüsün salgın boyutuna ulaşma tehlikesine karşı çeşitli ülkeler ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşı geliştirildiğini ifade eden Süslü, tipik grip ve soğuk algınlığı belirtileriyle ortaya çıkan hastalığın tedavisinin de normal grip gibi mümkün olduğunu, bu konuda paniklemeye gerek olmadığını kaydetti.

turk-dok-dom-grib-konf-b.jpg

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE

Almanya’nın önde gelen enfeksiyon araştırma merkezlerinden Robert Koch Enstitüsünün (RKI) Başkanı Jörg Hacker, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, domuz gribiyle ilgili sonbaharda bekledikleri hastalık dalgasının başladığını, gelecekte ölüm ve ağır hastalık vakalarının artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Hacker, Almanya’da domuz gribinden ölen 6 kişiden birinin daha önce herhangi bir hastalığı bulunmadığına dikkat çekerek, bunun bir uyarı olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

Bonn Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Müdürü Christian Dorsten de, domuz gribine yakalananların sayısının özellikle Almanya’nın güney bölgelerinde arttığını, bu yeni dalganın 5 veya 6 hafta içinde tüm Almanya’ya yayılabileceğini belirtti.

Dorsten, bu nedenle tüm vatandaşları domuz gribine karşı aşı olmaya çağırdı.

Almanya’da tam olarak kaç kişinin domuz gribine yakalandığının bilinmediğini, yapılan testlerin çok kötü olduğunu ve yanlış sonuçlar verdiğini de ifade eden Dorsten, yapılan hızlı testlerde virüsün gözden kaçması olasılığının yüksek olduğunu, bunun için kapsamlı testlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

RKI’den yapılan açıklamada, normal gribin domuz gribinden daha az tehlikeli olmadığı, ülkede her yıl 1 ila 5 milyon kişinin normal gribe yakalandığı, bu kişilerden 5 ila 20 bin kişinin hastanelerde tedavi gördüğü ve 8 bin ila 11 bin kişinin normal gripten hayatını kaybettiği belirtildi.  


(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.