*** Türk derneklerinden bayram programı

*** Türk derneklerinden bayram programı

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** Türk derneklerinden bayram programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk derneklerinden bayram programı

Hamburg’daki bazı Türk dernekleri Ramazan Bayramı dolayısıyla ayrı ayrı bayramlaşma programı düzenledi

Avrupalı Türk Engelliler Derneği, (AVTED) Altona ilçesindeki buluşma merkezinde engelli vatandaşlar için bayramlaşma programı yaptı.

AVTED Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Şahin, engelli vatandaşların özel günlerde mutlaka hatırlanması ve kimsenin engelli olduğu için topumdan dışlanmaması gerektiğini ifade etti.

hamb-turk-dern-bay-b.jpg

Avrupa Urfa Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bir düğün salonunda düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde konuşan dernek Başkanı Mehmet Emin Süzen de, bu tür etkinliklerin Avrupa’da yaşayan Urfalıların birbirini daha iyi tanımasına vesile olduğunu belirtti.

hamb-turk-dern-bay-c.jpg

Türk kültürünü ve geleneklerini tanıtmak ve yaşatmak istediklerini ifade eden Süzen, ”Hem tarihsel, hem de kültürel bağlamda her Urfalı hatırı sayılır bir mirasın ve sorumluluğun sahibidir. Böyle bir zenginliği diğer uluslarla paylaşmak, sosyal, kültürel ve ticari anlamda Avrupa’da Urfa’yı tanıtmak istiyoruz” dedi.

hamb-turk-dern-bay-d.jpg

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği de Ramazan Bayramı nedeniyle dernek üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

Derneğin Başkanı Birsen Çelik, bayramların farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu belirterek, bu tarz faaliyetlerin gelenek ve kültürlerin Avrupa’daki çocukların da yaşaması açısından önemli olduğunu ifade etti.

hamb-turk-dern-bay-e.jpg

Elmshorn kentinde de Göçmenler Birliği Uyum ve Danışma Merkezi (EWB) Kadın Kolları tarafından bayramlaşma programı düzenledi.

EWB Kadın Kolları Başkanı Gülay Akkaya, katılımcıların bayramını kutlayarak, bayramların geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

hamb-turk-dern-bay-f.jpg

Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yüksel Öznarin de bayramlaşma etkinliğine değişik kökenden gelen göçmenlerin katıldığını belirterek, bunun kültürlerarası diyaloğun pekişmesine katkı sağladığına dikkati çekti. (aa)

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.