TÜRK CİMNASTİĞİNDE TARİHİ BİR GÜN

ABONE OL
22:11 - 13/12/2020 22:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geçen ay düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın 3 çember 2 labut aletinde altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olduktan sonra da Cimnastik sporumuzun parlayan bir spor dalı olduğunu yazmıştım! “Mersin’de bu hafta sonu yapılan Avrupa Artistik cimnastik Şampiyonası’nda, artistik cimnastik sporcularımız madalyalar almaya devam ettiler önce takım halinde Avrupa ikinciliği ardından alet finallerinde İki Altın ve bir Bronz madalya alarak taçlandırdılar.

Fransa ve Azerbaycan’ın organizasyonundan çekildiği Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nı düzenlemek için talip olan Türkiye Cimnastik Federasyonumuz Mersin’de, sadece 2 aylık süre içerisinde 21 ülkeden 218 sporcunun katılacağı organizasyonun hazırlıklarını mükemmel bir hız ve titizlikle yapıp örnek bir yarışma organizasyonu sergilemiştir. Bu organizasyonun ülkemizde yapılmasının mutluluğunu hiç kuşkusuz sporcularımızın aldıkları başarılı sonuçlarla da taçlandırdığımızı büyük bir gururla söyleyebiliriz.

Benim de birçok arkadaşım gibi hayatımın hemen hemen tamamını, bu spor dalına adadığımız Cimnastik sporunda bu hafta sonu aldığımız başarılı sonuçları ayakta alkışlıyor ve mutluluktan uçuyorum. Kaldı ki bu sevincime zamanında emek verdiğim eski sporcularımın yöneticilik ve antrenörlük yaptıkları sporcuların bu başarıya imza atmaları bir başka ayrıcalık oldu benim için!

13 Aralık 2020 Pazar günü Türk Cimnastiği için tarihe altın harflerle yazılacak bir gün olarak geçecektir! 2019 yılında Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılan Dünya Cimnastik Şampiyonasında yıldızı parlayan cimnastikçilerimiz şimdide Mersin’de yapılan Avrupa Cimnastik şampiyonasına yüzümüzü güldürdüler.

Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal Ülkemizi  temsil eden cimnastikçilerimiz.  İbrahim Çolak Halka aletinde Altın ve Ferhat Arıcan Paralel Aletinde Altın Alarak Avrupa Şampiyonu olmaları. Ayrıca Ferhat  Arıcanın Kulplu beygirde Bronz madalya  alarak duble yapması aldıkları bu başarıların tesadüf olmadığını ve verdikleri emeğin karşılığını nasıl aldıklarının günü olarak cimnastik tarihimizde yer alacaktır.

Başta bu başarıların altına imza koyan öncelikle sporcularımızı, ardından onları hiç bitmeyen bir enerji ile çalıştıran antrenörlerini, hakemlerimizi ve kuşkusuz tüm bu başarının organizasyonunun başında olan Türkiye Cimnastik federasyonunun tüm bireylerini en içten sevgilerimle kutluyorum. Emeklerinize sağlık çocuklar.

Burada küçük bir anektotu yazmadan geçemiyeceğim bu şampiyonaya Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Danimarka ve Rusya gibi bu spor dalında iddialı olan ülkelerin katılmaması hiç kuşkusuz üzüntü verici bir durumdur ancak bu ülkelerin katılmamaları bir maazeret olarak kabul edilmemelidir!

Zira Mersin’de yarışmanın yapıldığı salonda bir hafta önce Rus milli Tranpolin takımı kamptaydı Kovit 19 öne sürülerek maazeret gösterilmesi anlaşılır gibi degil. Kaldı ki bu ülkeler olsalardı bile bizim sporcularımızın azmi, çalışma hırsı ve istekleri sayesinde bu dereceleri almaları söz konusu olacaktı! Ama daha da önemlisi 2020 de yapılamayan ve bir yıl sonraya ertelenen Yaz olimpiyat Oyunlarında da sporcularımızdan aynı başarıyı beklediğimizi buradan hatırlatmak isterim! Bekle bizi Tokyo demekten başka söyleyecek bir şeyimiz yok, tüm sporcularımıza daha şimdiden başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Seyhan HASIRCI

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.