*** Türk Cemaati’nden gençlere çağrı

*** Türk Cemaati’nden gençlere çağrı

ABONE OL
15:57 - 05/02/2009 15:57
*** Türk Cemaati’nden gençlere çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk Cemaati’nden gençlere çağrı

Berlin Türk Cemaati (TGB), Berlin emniyet teşkilatında meslek eğitimi ve staj yapmak isteyen Türk gençlerin TGB’ye yönlendirilmeleri çağrısında bulundu

TGB Başkanı Bekir Yılmaz tarafından diğer derneklerin başkanlarına gönderilen mektupta, ”TGB olarak 17.12.2008 tarihinde Berlin emniyet teşkilatıyla imzalamış olduğumuz protokolden faydalanarak emniyet teşkilatında meslek eğitimi ve staj yapmak isteyen gençlerimizi TGB’ye yönlendirmenizi rica ederiz” denildi.

Meslek eğitimi yapmak isteyen gençlerin 9 ve 10. sınıf öğrencisi olması gerektiği, 5 günlük stajın da okul tatillerinde mümkün olduğu belirtilen mektupta, okulu tamamlamış ya da bir meslek yapmış gençlerin de baş vuruda bulunabilecekleri ifade edildi.

Staj süresince ilk gün polislik konusunda meslek eğitimi için bilgilendirme yapılacağı, 2. ve 3. günlerde karakollardaki çalışmalara katılım olacağı, 4. gün göç ve uyum konularındaki çalışma alanlarının tanıtılacağı, 5. ve son günde de mesleğe giriş için gerekli bilgilerin verileceği ve son değerlendirmelerin yapılacağı kaydedildi.

Polislik mesleğinde eğitim ve staj yapmak isteyen gençlerin ”Türkische Gemeinde zu Berlin e.V, Skalitzerstr. 134, 10999 Berlin” adresine ya da Berlin’de 030-6155967 numaralı telefona baş vurabilecekleri belirtildi.

(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.