*** Türk asıllı Polisler Ankara’da

*** Türk asıllı Polisler Ankara’da

ABONE OL
16:21 - 13/05/2009 16:21
*** Türk asıllı Polisler Ankara’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk asıllı Polisler Ankara’da

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, AB’nin Leonardo da Vinci Teşvik Programı kapsamında Berlin’den gelen Türk asıllı polisleri kabul etti

Büyükelçinin konutunda düzenlenen kabülde konuşan Cuntz, Almanya’dan Türk asıllı polis memurlarını kabul etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu tür işbirliği programlarının artarak devam etmesi ümidini dile getirdi.

Türkiye ile Almanya arasında "olağanüstü ilişkiler" bulunduğunu ifade eden Cuntz, Türk polisinin de aynı şekilde Berlin’e giderek Almanya’daki polis teşkilatlarında çalışma düzenini görme fırsatı bulabilmesini umduğunu söyledi.

Program çerçevesinde Berlin polis teşkilatından hepsi Türk asıllı olan 9 memur, 9 hafta süreyle Ankara polis teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde, Türk polisleriyle birlikte ortak çalıştı.

Program, Berlin’den gelen Türk asıllı polislerin Türk polis teşkilatının yapısını ve çalışmalarını tanımalarını ve buradaki uzmanlarla tanışıp, bilgi alışverişinde bulunabilmelerini amaçlıyor.

Aynı program kapsamında Türk polisinin de Berlin’e gönderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Türk asıllı polisler, program çerçevesinde Ankara’da görev yaptıkları dönemde kendilerine her konuda yardım edildiğini, Türk polis teşkilatını beklediklerinden daha iyi bulduklarını belirtti.

Programa katılan polislerden Zeliha Demir, polis teşkilatında AB normları ve insan hakları hususlarına çok önem verildiğini ifade ederken, "Çok güzel gelişmeler olduğunu gördüm. 10-15 yıl öncesindeki zihniyetle şimdiki çok farklı. Yeni kanunlar Türkiye’nin her yerinde uygulanmaya başladıkça, 5-10 yıl içinde çok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum" dedi.

Diğer bir polis memuru Ersin Erdoğan da, Ankara’daki izlenimlerini anlatırken, Türk polisinin, özel hayatlarından ve ailelerine ayırdıkları zamandan fedakarlık yaparak çok canı gönülden, büyük özveriyle ve profesyonelce çalıştığını söyledi.

Erdoğan, Almanya ile Türk polis teşkilatları arasında iş saatleri konusunda büyük farklar bulunduğunu, Türk polisinin Alman polisine göre daha fazla mesai yaptığını belirtti.

Berlin doğumlu Serkan Ünal adlı polis de, "Program çerçevesinde Türk polisini tanıdım, beklediğimden çok daha iyiler. Buradaki meslektaşlarımız bize çok iyi davrandı. Tüm işlerde bize yardımcı oldular, her konuda kendilerinden bilgi alabildik" diye konuştu.

Vatanı Türkiye’ye gelmekten olduğunu ifade eden Ünal, Türkiye’de iş şartlarının Almanya’ya göre daha yoğun olduğunu da kaydetti. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.