*** Türk-Alman Üniversitesi’ni görüştüler

*** Türk-Alman Üniversitesi’ni görüştüler

ABONE OL
11:25 - 26/01/2008 11:25
*** Türk-Alman Üniversitesi’ni görüştüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Faruk Şen, Abdullah Gül ile Görüştü

Prof. Dr. Faruk Şen, Türkiye Araştırmalar Merkezi öncülüğünde İzmir´de kurulacak Türk-Alman üniversitesine ilişkin Ankara temaslarını sürdürüyor. Şen, Çankaya´da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşerek kuruluş çalışmalarında son gelişmeleri aktardı. Üniversite projesini desteklediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, böylesi bir proje için İzmir´in merkez seçilmesinin ayrıca büyük önem taşıdığını belirterek, üniversitenin İzmir ve Ege Bölgesi için büyük bir kazanım olacağını söyledi.

Kurulacak üniversitenin Türkiye – AB ilişkileri açısından da büyük yararlar sağlayacağına inandığını söyleyen 11. Cumhurbaşkanı, İzmir´in EXPO 2015 adaylığı çerçevesinde de üniversiteden önemli katkı beklediklerini ifade etti.

Kurulacak üniversiteye Türkiye´de gösterilen büyük ilgiden memnun olduklarını söyleyen TAM Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, „Kurulacak üniversitenin iki ülke arasındaki bilgi ve teknoloji transferini hızlandırarak, Türk-Alman ilişkilerinin yegane zayıf kanadı bilimsel ve kültürel ilişkiler alanını güçlendirmekle kalmayıp, ilişkilerin diğer alanlarında da yeni bir boyut açacak insanların yetiştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bunların da ötesinde Ege Bölgesi ve İzmir´in bir çekim bölgesi haline gelmesi açısından da projemizin büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz. Alaçatı´da kurulacak üniversite sayesinde Çeşme dünyaya açılacak" diye konuştu. ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.