Turizmde markalaşarak geliri artırmalıyız

Turizmde markalaşarak geliri artırmalıyız

ABONE OL
19:44 - 09/08/2019 19:44
Turizmde markalaşarak geliri artırmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKTOB Temmuz ayı toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy konuşmacı olarak katıldı. Bakan Ersoy, Turizmi Geliştirme Ajansı’nın kuruluşu hakkında bilgi verdi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı da toplantıda yaptığı konuşmada, AKTOB’un kuruluşunun 35’inci yılında turizme önemli katkılar yaptıklarını söyledi.

AKTOB’un, Türk turizm sürecinin gelişmesinde çok aktif rol aldığını belirten Yağcı, Antalya’nın bugün gelinen talebine özel sektör ve kamu iş birliği ile ulaşıldığını kaydetti.

AKTOB’un Türkiye’nin ve Antalya’nın sektördeki en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Yağcı, Dünya turizm sektörünün büyümeye devam ettiğini anımsattı.

Türkiye’nin de turizmde 3 kat büyüdüğüne dikkat çeken Erkan Yağcı, şöyle devam etti.

”Dünyada turist ağırlayan ülkeler sıralaması değişiyor. Harcaması yüksek, gelir gurubu üst seviyede olan turist getirmemiz gerekiyor. Dünya turizm sektörü yüzde 6 büyürken Türkiye bu sektörde yüzde 16 büyüme gösterdi. Geçen yıl 46 milyon turist gelirken bu sayı yıl sonunda 51 milyona ulaşacak. Turist sayısını artırırken geceleme sayısını da artırmak gerekir. Türkiye’deki gecelemenin yüzde 60’ı Antalya’da gerçekleştiriliyor. Türkiye 5 aylık dönemde yüzde 10 büyüme gösterdi. Sektör iyi, işler iyiye gidiyor.”

Antalya olarak Tanıtım stratejisini belirlediklerini ve EMITT’te Antalya olarak ortak tanıtım için çalışma yapıldığını anımsatan Yağcı, ”Antalya’nın ortak tanıtımı için konsept tasarım yapılacak. Aspendos antik tiyatro ön plana çıkarmak için vizyon oluşturduk ve 2019 yılı Aspendos yılı ilan edildi. Sektör olarak dünden daha iyiyiz.”

35 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİR HEDEFİ

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, 2019 yıl sonu itibariyle Türkiye olarak 51 milyon turist ve 35 milyar dolar turizm geliri hedeflediklerini anımsatarak, markalaşmanın önemine değindi.

Yağcı şöyle konuştu:

”Turizmde ve tanıtımda markalaşmayı sağlamamız lazım. Markalaşma turizm gelirini de artırır. Tanıtım bir disiplin ve uzmanlık içinde herkesin görevidir. Tanıtım, herkes tarafından yapılmalı. Bu bir takım çalışması olmalı. 2023 yılı için hedef 70 milyon turist ve 70 milyar dolar turizm geliri. Bunun için turist sayısı ve geceleme miktarını artırmak gerekir.”

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, AKTOB’un kuruluşunda hizmet veren turizmcilere plaket verdi.

ha-ber.com / Fikri CİNOKUR / ANTALYA

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.