Turizmde 9 Trilyon Dolar´a Yakın Ciro Bekleniyor

Turizmde 9 Trilyon Dolar´a Yakın Ciro Bekleniyor

ABONE OL
21:14 - 03/02/2022 21:14
Turizmde 9 Trilyon Dolar´a Yakın Ciro Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
WTTC: Tünelin sonunda ışık göründü: 9 Trilyon Dolar´a Yakın Ciro Bekleniyor.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), küresel seyahat ve turizm sektörünün bu yıl küresel GSYİH’ya 8,6 trilyon dolar katkıda bulunabileceğine inanıyor.

2019’da, pandemi başlamadan önce, sektör küresel ekonomiye yaklaşık 9,2 trilyon dolar kazandırırken, 2020’de pandemiden dolayı sektörü neredeyse tamamen durma noktasına getirerek %49,1’lik büyük bir düşüşe neden oldu.

WTTC’den yapılan son araştırmalar göre dünya nihayet toparlanmaya başladı: 2022 yılında şu ana kadar görülen toparlanma hızlanarak devam ederse, sektörün küresel ekonomiye ve istihdama katkısının neredeyse pandemi öncesi seviyelere ulaşabilir.

Uluslararası seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesinin yanında bu yıl hızla devam eden aşı ve destekleyicilerin kullanıma sunulması çok önem arz ediyor.

WTTC’nin araştırması ayrıca, sektörün küresel istihdama katkısının, pandemi öncesi seviyelerin sadece % 1 altında olduğunu ortaya çıkardı.

2022 yılından itibaren 330 milyondan fazla insan dünya çapında turizm sektöründe çalışması bekleniyor.

WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, “Son iki yılda, dünya çapındaki ciddi seyahat kısıtlamaları nedeniyle sektör çok büyük kayıplara uğradı, ancak araştırmamız açıkça gösteriyor ki tünelin sonunda ışık var ve 2022 yılı kesinlikle daha olumlu görünüyor.”  Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.