DOLAR

32,4297

0.16%
EURO

35,6373

0.53%
ALTIN(gr)

2.323,21

0,19%
BİST 100

9079.97

0,19%
Turizmciler coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına önem vermeli

Turizmciler coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına önem vermeli

ABONE OL
09:42 - 13/10/2021 09:42
Turizmciler coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına önem vermeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın geleneksel lezzetleri serpme börek ile turunç ve bergamot kabuğu reçellerini coğrafi işaret (Cİ) standartlarına göre üreten firma temsilcilerine Cİ sertifikası ve belgeleri verildi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, şehrin geleneksel lezzeti Antalya serpme böreği üreten Fıtır Börek’in sahibi Ali Murat Hizay, Antalya’da 100 yılı aşkın süredir meyve reçelleri üretimi yapan Yenigün Reçelleri firmasının dördüncü kuşak yöneticileri Özlem ve Necmi Alpagot kardeşler ile yine bergamot ve turunç kabuğu reçellerinin marka üreticilerinden Antalya Reçelleri firması sahibi Ebru Kocaacar’ı ziyaret ederek Cİ Sertifikası ile belgesini verdi.

Coğrafi işaret belgeli işletmelerin sayısının artmasını dileyen Çetin, ziyaretlerde özetle şunları kaydetti.

‘’Turunç ve bergamot reçelleri Antalya’nın en önemli hediyelik ürünlerinden birisi oldu. Coğrafi İşaret belgesi ürünlerin üzerinde mutlaka yer almalı. Coğrafi işaret belgeli ürünler rakiplerinden farklı, katma değeri yüksek ürünlerdir. ATSO olarak, Antalya usulü piyaz, kabak tatlısı, serpme börek, turunç ve bergamot kabuğu reçeline coğrafi işaret aldık. Antalya’nın geleneksel ürünlerine coğrafi işaret alma çalışmalarımız sürüyor. Böylece hem değerlerimize sahip çıkıyoruz hem de ürünlerimizin tanınırlıklarını ve marka değerlerini artırıyoruz. Özellikle turizmcilerimizin coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına önem vermelerini diliyorum.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.