TURFANDA BUNLAR

ABONE OL
22:49 - 15/11/2022 22:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turfan, Doğu Türkistan’da Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan, denizden 150 metre kadar aşağıda olan bir ovadır.

Yazları son derece sıcak olan bu bölgede; çevredeki yüksek arazilere göre yaz erken gelir ve her tür tarım ürünlerinin yetişmesine olanak sağlar.

Su, çevredeki dağlardan tarihi bir yapı olduğu iddia edilen yeraltı sulama kanalları vasıtası ile getirilir.

Bu yeraltı su kanallarına Kerez denir. Keriz terimi de buradan geldiği söylenir.

İklimi sıcak ve güneşli bir hava olduğu için sebzeler de meyvelerde ilk olarak,

Turfan’da yetişir.

Kavun karpuz, hıyar gibi bazı meyveleri yaz kış yiyebilirsiniz. Hepsi Sincan Bölgesi’ndeki Turfan’dan gelmektedir. Bunun için pazara giden vatandaşlar pazarcıların ağzından hiç düşürmediği turfanda bunlar, turfanda bunlar deyimini duyarlar. Yani taze anlamındadır…

Almanya’nın çivisi çıkmış, yıllık enflasyon %10,4 diyorlar, pazarda çarşıda görülen enflasyon hiçte öyle değil, bazı ürünler %200’ün üzerinde zamlanmış.

Her vatandaşa yakacak yardımı olarak 300€ yardım yapılıp birde bunu vergilendirdiler. Paranın yarısı da vergiye gitti. Alman devlet daireleri sağlık sektörü, hemen hemen hiçbir kurum doğru bir şekilde çalışmıyor, doktor randevusu için bir kişi üç dört ay bekler mi?..

Toplum ne yapıyor, Turfanda bunlar, Turfanda hıyarı, ağzını açıp sokaklara dökülüp protesto yapacaklarına, kabahati Rusya, Ukrayna savaşında buluyorlar.

Dünyanın silahını bu tür ülkelere satıp her tarafı karıştıracaksın, yaptığınız hatanın ceremesini de vergi mükellefi halkın sırtına vuracaksın.

Nasıl Turfanda bunlar, Turfanda hıyarı…çalışanla çalışmayan aynı pozisyonda, orta kesim gün geçtikçe yok oluyor. Almanya’nın %55’lik kapitalini elinde bulunduran bir avuç insan istediklerini yaptırıp servetlerine servet katıyorlar, ırkçılık her geçen gün yükseliyor. Sen çalıştıracak kalifiye elaman bulamayacaksın.

Yıllar önce Anadolu’dan getirdiğiniz o zavallı insanlar gitti, dil bilmeden her dediğinize ya; ya diyen bir nesil gitti, şimdi Avrupa birliği adı altında getirdiğiniz bazı ülke insanları; Almanya’ya gelenlerin ilk işi (Sozialamt ‘a) işsizlik parasına müracaat etmek.

Bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir Devlet yönetmek anlamakta zorluk çekiyorum. Somut olarak ana okullardan başlayarak, çocukları yeteneklerine göre meslek sahibi yapmak, okullarda Dünya vatandaşlığı dersleri koymak, en önemlisi Devlet dairelerinin doğru çalışabilmesi için, mutlaka yeterli derecede dolgun ücretle eleman alıp yetiştirmekten geçer, yok bu adımlar geciktirilirse….

Önümüzdeki süreçte Almanya çok gerilere giderek o eski şatafatını söndürecektir.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.