*** ”Tüm problemleri çözemedik”

*** ”Tüm problemleri çözemedik”

ABONE OL
19:41 - 24/06/2009 19:41
*** ”Tüm problemleri çözemedik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Tüm problemleri çözemedik”

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble, Almanya’da İslam ile ilgili yapılan tartışmalarda tüm sorunların çözülmediğini, ancak 3,5 yılda epey yol alındığını söyledi

Schäuble, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, Almanya’da İslam ile ilgili tartışmalar çerçevesinde çoğulcu toplumda da değişiklikler olduğunu belirterek, ”Tüm problemleri çözemedik, ancak 3,5 yılda çok şey başardık” dedi.

Schäuble, bu konudaki diyaloğun genel seçimlerden sonra da sürdürülmesi gerektiğini, sadece yasa çıkartmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda bu konudaki bilincin de değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Müslümanların Almanya’da bugün daha iyi anlaşıldığını, daha iyi algılandığını, ülkede Müslüman olmayan bölümün de ülkedeki Müslümanların bu ülkenin parçası olduğunu, çoğulculuğun bir tehlike değil, zenginlik olduğunu anladığını, buna örnek olarak da Köln’de yapılan bir camiyi gösterdi.

İslam Konferansı’ndaki ana konulardan birinin İslam din dersi olduğunu belirten Schäuble, Müslümanların da Katolik ve Protestanlar gibi hakları olduğunu, eyalet hükümetlerinin bu konuda çalıştığını, ancak diğer taraftan muhatap gerektiğini kaydetti.

İslam ve demokrasinin birlikte olamayacağı yönündeki düşünceyi de yanlış bulduğunu ifade eden Schäuble, Alman Protestanlığın da demokrasinin kurallarını kabul etmesinin uzun sürdüğünü hatırlattı.

(A.A) Erbil BAŞAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.