TUI genel kurula yüksek moral ile gidiyor

TUI genel kurula yüksek moral ile gidiyor

ABONE OL
15:58 - 05/01/2021 15:58
TUI genel kurula yüksek moral ile gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’nın en büyük turizm grubu TUI, bu yıl Korona krizi sırasında çöken seyahat pazarında güçlü bir canlanma bekliyor. TUI CEO’su Fritz Joussen bugünkü genel kurul toplantısından önce Alman basınına yaptığı açıklamada “Büyük ölçüde normal bir yaz bekliyoruz” dedi.

Ancak, “optimum doluluk sağlamak için Korona krizinden önceki yıllara göre yaklaşık yüzde 80 oranında uçuş sunacağız, Temmuz – Ağustos arası yüksek sezonda Akdeniz bölgesindeki rotalardaki birçok uçuşun hızlı bir şekilde rezerve edilmesi muhtemeldir.” diye konuşan Joussen Mayıs ayı satışlarının yüzde 50’si şimdiden dolu olduğunu söyledi .

TUI yönetimi rahatlamış bir şekilde bugünkü genel kurula katılacak

Büyük hissedar hissesini yüzde 36’ya kadar artırmak istiyor.

Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin), diğer TUI hissedarlarına zorunlu bir teklif vermekten muaf tuttuğu ve hisse artırımı için önünü açtığı Rus milyarder Mordschow hissesini 24.9’dan yüzde 36’ya çıkarması bekleniyor.

Dün yapılan bir açıklamada AB Komisyonu’nun rekabetten sorumlu komiserliği, Almanya’da TUI’ye yapılması planlanan 1 milyar 250 milyon euroluk yardıma onay verdiği bildirilmişti:

Komisyonun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, “Çok sayıda turizm şirketi gibi TUI de korona krizinden ağır darbe aldığı için TUI’ye yapılması planlanan yeni devlet yardımını “gerekli, uygun ve ölçülüdür“ dedi.

Bu karar beklentileri içinde Joussen daha da bir iyimserlik içinde seyahat kısıtlamalarının da gereksiz olacağını dile getirerek, “mevcut aşıların tüm seyahat kısıtlamalarını gereksiz hale getireceğini bekliyorum, eğer özellikle toplumdaki savunmasız grupları enfeksiyondan korursak, kısıtlamalar genel olarak keskin bir şekilde düşebilir ve seyahat kısıtlamaları pek orantılı olmayabilir” diyerek bugünkü genel kurula iyimser bir beklenti ile katılacağını vurgulamış oldu.

TUI patronu ayrıca 16 yolcu gemisinin hepsinin yeniden turlara başlayacağını duyurdu. TUI’ye ait cruise gemilerinin bu yaz en çok İspanya, Yunanistan, Türkiye, Kıbrıs ve Portekiz destinasyonlarına sefer yapacağı bildirildi.

Ancak 2022 yılına kadar, turizm endüstrisinin 2019 rekor seviyesine ulaşması beklenmiyor ve 2021 yılı bir geçiş yılı olarak değerlendiriliyor. (Tourexpi)

Resim: © TUI Group

TOUREXPI tarafından geçilen TUI yönetimi bugün genel kurula yüksek moral ile gidiyor: Mayıs ayı satışları yüzde elliyi geçti! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TUI yönetimi bugün genel kurula yüksek moral ile gidiyor: Mayıs ayı satışları yüzde elliyi geçti! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TUI yönetimi bugün genel kurula yüksek moral ile gidiyor: Mayıs ayı satışları yüzde elliyi geçti! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.