TSD Hamm ‘dan Göçün 60. Yılı Semineri

TSD Hamm ‘dan Göçün 60. Yılı Semineri

ABONE OL
16:08 - 28/11/2021 16:08
TSD Hamm ‘dan Göçün 60. Yılı Semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamm ve çevresi Türk Sosyal Demokratlar Derneği 19-21 Kasım tarihlerin de Willebadessen kasabasının Jägerhof Hotelin ‘de üyelerine yönelik olarak bir bilgilendirme semineri düzenledi. Alman Sosyal Demokrat Partisine yakın Friedrich-Ebert-Vakfının desteklediği, Almanya ‘ya göçün 60. yılı konulu seminere çoğunluğu 1. Kuşaktan yurttaşlarımız katıldı.

Konuşmacılığını emekli Sosyal Danışman İbrahim Baysan ve Ahlen Belediyesi Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesinde görevli Sosyal Pedagog-Gazeteci Mehmet Tanlı ‘nın yaptığı seminerde, Almanya’ya gelen ilk neslin yaşadığı zorluklar, ilginç olaylar ve anılar anlatıldı.

Almanya’nın sunduğu imkanlar inkâr edilemez

Seminere katılan emekli insanlarımız Almanya ‘ya minnet borçları olduğunu, Almanya ‘daki zorlu koşullara rağmen kendilerine ve çocuklarına bu ülkenin sunduğu imkanların asla küçümsenemeyeceğine, buradaki kazanımların ve insanlarımızın sosyalleşmesinin önemine vurgu yaptılar.

Gençlerimiz siyasete yönelmeliler

Uzun yıllar Hamm ‘da bir sosyal hizmet kurumu olan ve göçmenlerin eğitim sorunlarında hizmet veren RAA da çalışan emekli Sosyal Danışman İbrahim Baysan şunları söyledi; ‘‘Almanya ‘daki Türk toplumunun daha iyi yerlere gelebilmesi için çocuklarımızın, torunlarımızın iyi eğitim almaları, siyasete girmeleri ve kamu kurumların da çalışmaları, çalıştıkları sektörlerde de yönetici konumuna gelmeleri zaruri. Almanya ‘nın azalan nüfusu nedeniyle her zaman göçmenlere ihtiyacı olacaktır bu nedenle de onlara iyi davranmalı ‚ ‘‘dedi.

Irkçılık, ayrımcılık hala var

Seminer de konuşan Mehmet Tanlı ise ‚ ‘‘Almanya ‘ya Türk işgücü göçü toplumda çok çeşitliliği, kültürü zenginleştirmiştir.  60 yıllık göç bir başarı hikayesidir. Birçok kazanımlarımızın, refah imkanlarımızın yanı sıra ırkçılık, ayrımcılık ve kendi aramızda kamplaşmadan kaynaklanan sıkıntılarımız da var elbette. Almanya’nın bugünkü refah seviyesine gelmesinde gençlik yıllarının en verimli dönemlerinde emeklerini satan insanlarımızın katkısı asla küçümsenemez. Artık toplumun birçok alanın da varız, Almanlarla akraba olduk burası bizim ikinci vatanımız oldu ‘‘ dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.