Trump'tan Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha

Trump'tan Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha

ABONE OL
09:56 - 12/10/2019 09:56
Trump'tan Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye bir yaptırım tehdidinde daha bulundu. Trump, ‘Türkiye yapmaması gereken bir şeyi yaparsa, daha önce çok az ülkenin gördüğü türden yaptırımlar uygularız’ dedi.

Louisiana eyaletine hareket etmeden önce Beyaz Saray’ın bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye bir yaptırım tehdidinde daha bulundu. 

Kendisine ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in, Türkiye’ye olası yaptırımlarla ilgili açıklamasının sorulması üzerine Trump, “Türkiye ve Kürtler (YPG/PKK) yüzyıllardır savaşıyor. Biz oradan (Suriye’nin kuzeyi) çıktık” dedi.

ABD’nin “büyük bir ekonomik gücü olduğunu” söyleyen Trump, “Türkiye yapmaması gereken bir şeyi yaparsa, daha önce çok az ülkenin gördüğü türden yaptırımlar uygularız”  uyarısında bulundu.

Trump, “Türkiye ile çok iyi bir ilişkimiz var, onlar bizim NATO müttefikimiz. Türkiye ile birçok ticaret yaptık. Ama onların birçok insanı öldürmesini istemiyorum.” diye konuştu. 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.