Trump'tan TikTok'un Sahibi Şirkete 90 Gün Süre

Trump'tan TikTok'un Sahibi Şirkete 90 Gün Süre

ABONE OL
11:10 - 16/08/2020 11:10
Trump'tan TikTok'un Sahibi Şirkete 90 Gün Süre
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD yönetiminin Çinli firma ByteDance’in ürettiği kısa video paylaşım uygulaması TikTok’a karşı attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. ABD’li kullanıcı bilgilerini Çin istihbarat birimleriyle paylaşmasından endişe edilen şirketle ilgili ABD Başkanı Donald Trump yeni bir kararname daha imzaladı.

Trump’ın imzaladığı kararnameyle, TikTok adlı kısa video paylaşım uygulamasının üreticisi Çinli ByteDance şirketine, ABD’deki varlıklarını elinden çıkarması için 90 gün süre tanındı.

Kararnamede “ByteDance’in ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit edebilecek bir adım atabileceğini düşünmeme yol açan güvenilir kanıtlar var” ifadelerini kullandı.

Başkan Trump geçen hafta da TikTok ve WeChat sosyal medya uygulamalarını üreten Çinli şirketlerle ABD’li firmaların iş yapmasına yasak getiren bir kararname imzalamıştı.

TikTok uygulamasının ABD’de çoğu çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 100 milyon kullanıcısı bulunuyor. Şirket kaygılara neden olan Çinli istihbarat birimleriyle veri paylaşılması iddialarını reddediyor.

Öte yandan Amerikalı teknoloji devi Microsoft’un TikTok’un bir kısmını satın almasına yönelik görüşmeler de devam ediyor.

Beyaz Saray, Başkan Trump’ın imzaladığı kararnameleri, yönetimin Amerika halkını siber saldırılara karşı korumak adına görevi olduğunu söyleyerek savunuyor. Daha önce Senato’da alınan bir kararla federal çalışanların kendilerine devlet tarafından verilen akıllı cihazlara bu uygulamları yüklemeleri ve kullanmaları yasaklanmıştı.

Söz konusu kararnamelerin şu aşamada ABD’li kullanıcılara nasıl yansıyacağı ise belirsizliğini koruyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.