Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı

Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı

ABONE OL
13:21 - 25/03/2023 13:21
Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump, eski bir yetişkin filmleri yıldızı olan Stormy Daniels’a seçim kampanyası sırasında kampanya kaynaklarından usülsüz şekilde sus payı ödemesi yaptığı iddiasıyla ilgili iddianame hazırlanması halinde “ölüm ve yıkım” olabileceği mesajını verdi.

Bu, Trump’ın kendine ait sosyal media platformu Truth Social’dan yaptığı paylaşımda, üç gün sonra tutuklanacağına dair hatalı bir tahminde bulunduğu geçen Cumartesi gününden bu yana, Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’a yönelik bir dizi sözlü saldırının sonuncusuydu

Öte yandan Donald Trump, 2020 yılındaki seçim yenilgisinin de seçim yolsuzluğundan kaynaklandığını iddia ediyor. Trump’ın bu iddiası destekçilerinin 6 Ocak 2021’de seçimin galibi Demokrat Joe Biden’ın zaferinin onaylandığı oturumu engellemek için Konge binasını basmasıyla sonuçlanmıştı. Biden seçimi Trump’ın karşısında yedi milyondan fazla oy farkla kazanmıştı.

Trump Twitter’dan paylaştığı mesajda “Kim tarihte en fazla oyu alan bir ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti adaylığının önde giden ismi (açık ara!) hakkında ortada suç olmadığını herkes bilirken böyle hatalı bir ceza verir & üstelik böyle hatalı bir cezanın ardından gelebilecek olası ölüm & yıkımın ülke için korkunç olabileceği bilinirken?” ifadelerini kullandı.

”Trump Tutuklama Beklentisi Yarattı”

Trump 2024 başkanlık seçimlerinde yeniden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı için yarışacak.

Kongre’deki Cumhuriyetçi liderler, Savcı Bragg’in adli suçlama yapılmasıyla sonuçlanması beklenen Trump hakkındaki soruşturmasıyla ilgili mesajların, belgelerin ve tanıklıkları kendilerine iletmesini istemişti.

Manhattan Bölge Savcısı Bragg’ın ofisi, dün Kongre’deki Cumhuriyetçi komisyon başkanlarına yazdığı bir mektupta, ofise yönelik bu girişimlere meydan okudu ve Trump’ın Cumartesi günkü iletisinde “tutuklanacağına dair yanlış bir beklenti yarattığını” söyledi.

Mektupta bu sürmekte olan bir soruşturmaya ilişkin bu tarz bir talebin “New York’un egemenliğine yasa dışı bir saldırı” olduğu belirtildi.

Gerçek adı Stephanie Clifford olan yetişkin filmleri oyuncusu ve yönetmeni Stormy Daniels, 2006 yılında Trump’la yaşadığı cinsel ilişki hakkında konuşmaması için 2016 yılındaki seçim kampanyası sırasında Trump’tan para aldığını söylemişti.

Trump Soruşturmasında Büyük Jüri Toplantısı Ertelendi

Trump, Daniels ile bir ilişkisi olduğunu reddetmiş, ödemeyi “basit bir özel işlem” olarak nitelendirerek suç işlediğini kabul etmemiş ve soruşturmanın siyasi amaçlı olduğunu söylemişti.

Trump’ı soruşturan Manhattan büyük jürisinin önümüzdeki haftaya kadar yeniden toplanması beklenmiyor.

Diğer bir davada Georgia savcıları, Trump’ın eyaletteki seçim yenilgisini tersine çevirme girişimlerini araştırırken bir federal özel savcıysa Trump’ın hem seçim kaybını tersine çevirme hem de görevden ayrıldıktan sonra gizli belgeleri Beyaz Saray’dan çıkarmasını soruşturuyor.

Cumartesi günü, Trump, Branch Davidians dini mezhebine yapılan baskının 4 polis dahil 86 kişinin ölümüyle sonuçlanmasından 30 yıl sonra, Teksas eyaletinin Waco kentinde bir kampanya mitingi düzenlemeye hazırlanıyor.

Trump’ın kampanya sözcüsü, bir elektronik postada Waco’nun birkaç büyük nüfus merkezi arasında yer aldığı ve büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için gereken altyapıya sahip olduğu için seçildiğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’tan “Ölüm ve Yıkım” Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.