“Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı”

“Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı”

ABONE OL
12:58 - 12/08/2022 12:58
“Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de eski başkanı Donald Trump’ın evine hafta başında yapılan baskının yankıları sürüyor. Son olarak Washington Post gazetesi, Trump’ın evinde tuttuğu belgeler arasında nükleer bomba yapımıyla ilgili doküman olduğunu iddia etti.

Washington Post gazetesi konuyla ilgili bilgi sahibi olan ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, FBI’ın Donald Trump’ın Mar-a-Lago’daki konutuna baskın yapmasının nedeninin nükleer bombalarla ilgili gizli bilgiler olduğunu iddia etti.

Gazete, söz konusu nükleer bomba bilgilerinin ABD’nin elindeki nükleer bombalar mı yoksa bir başka ülkeye ait bombalara dair bilgiler mi olduğuyla ilgili bilgi verilmediğini yazdı.

Washington Post’a bilgi veren kaynaklar yapılan aramada bu iddiaya ait dokümanın bulunup bulunmadığı konusunda da bilgi paylaşmadı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatları, iddiaya ilişkin yorum yapmazken gazetenin iddiasına dair ABD Adalet Bakanlığı ve FBI da soruları yanıtsız bıraktı.

Öte yandan Donald Trump kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’daki hesabından yaptığı açıklamada, arama emrine dair belgenin yayınlanmasına destek verdiğini söyledi ve “Hemen yayınlayın” dedi.
Trump ayrıca gece geç saatlerde yine kendi hesabından paylaştığı bir video mesajda ABD’nin ekonomisini, kendisine karşı yürütülen soruşturmayı ve ülkenin yönetimini sert ifadelerle eleştirdi.

VOA tarafından geçilen “Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Trump’ın Evinde Nükleer Bomba Bilgileri Arandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.