Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi 

Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi 

ABONE OL
15:08 - 14/01/2021 15:08
Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Parti, görevdeki dört yılı boyunca Başkan Donald Trump’a hep arka çıktı. Ancak Trump’ın destekçilerinin 6 Ocak’ta polis engelini aşarak zorla Kongre binasına girmesinin ve yaşanan şiddet olaylarının ardından Temsilciler Meclisi’nde yapılan azil oylamasında 10 Cumhuriyetçi üye Trump aleyhine oy kullandı.

LIZ CHENEY

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in üç numaralı ismi Liz Cheney, partisinin Demokrat Joe Biden’ın kazandığı 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarının reddedilmesi çabalarına destek vermeyen en kıdemli üyesiydi. Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin kızı olan Liz Cheney partinin yükselen yıldızlarından biri olarak görülüyor.

Bazı Cumhuriyetçiler’in istifa çağrılarının ardından Cheney, ”hiçbir yere gitmiyorum” dedi.

6 Ocak Kongre saldırısıyla ilgili “Trump bu çeteyi çağırdı, onları topladı ve saldırının fitilini yaktı” ifadelerini kullanan Cheney, “Trump’ın azledilmesi için oy kullanacağım” demiş ve Trump için “Bugüne kadar hiçbir Amerikan başkanı makamına ve Anayasa’ya olan yeminine daha büyük ihanet etmemiştir” diye konuşmuştu.

ANTHONY GONZALEZ

Ohio eyaleti temsilcisi Cumhuriyetçi Anthony Gonzalez, Twitter’dan ‘‘6 Ocak’la sonuçlanan olayların boyutuna baktığımda – buna Başkan Trump’ın Kongre saldırıya uğradığı sırada bir yanıt vermemesi de dahil – azli destekleme isteği duyuyorum’’ açıklamasını yapmıştı.

PETER MEIJER

Michigan eyaletinin Grand Rapids kentinden yeni Kongre üyesi Meijer, ‘‘üzülerek azil için oy kullanacağını belirtmişti.

Meijer yaptığı açıklamada, ‘‘Başkan anayasal süreci baltalamaya çalışarak yeminine ihanet etti, ayrıca geçen hafta yaşanan isyanı ve şiddet eylemlerini teşvik etmekten sorumlu’’ sözlerini kullandı.

DAN NEWHOUSE

Washington eyaleti temsilcisi Newhouse, Çarşamba günkü azil oturumunda azle destek verme konusundaki isteğini açıklamıştı. Newhouse salondaki iki düzine kadar demokrat tarafından alkışlarla karşılanmıştı.

ADAM KINZINGER

Illinois eyaleti temsilcisi Kinzinger, Trump’a sık sık yönelttiği eleştirilerle biliniyor. Kinzinger, Trump’ın destekçilerini isyana teşvik ederek başkanlık yeminini bozduğunu ve makamını hükümetin yasa yapıcı organına saldırmak için kullandığını belirtti.

JOHN KATKO

New York eyaleti temsilcisi Katko, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi grup içinde Trump’ın azline destek vermek için oy kullanabileceğini söyleyen ilk üyeydi.

FRED UPTON

Michigan eyaletinden Upton, Kasım ayında Trump’ın seçim sonuçlarının seçimlerde yapılan hileden kaynaklandığı şeklindeki iddiasına hiç delil gösteremediğini söylemişti.

JAIME HERRERA BEUTLER

Washington eyaleti temsilcisi Herrera Beutler, ılımlı bir Cumhuriyetçi. Herrera Beutler, ‘‘Başkan’ın suçları elimizdeki tartışılmaz delillere baktığımızda, Anayasa’dan anladığım kadarıyla azil gerektiren suçlar’’ açıklamasını yapmıştı.

TOM RICE

Rice, Başkan Trump’ın yoğun destek gördüğü Güney Caronia eyaletinden bir temsilci.

DAVID VALADAO

Valadao Kasım ayındaki seçimlerde Demokratlar’dan California eyaletindeki eski koltuğunu yeniden kazanmayı başarmıştı.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Azline Destek Veren 10 Cumhuriyetçi  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.