Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk

Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk

ABONE OL
21:44 - 29/03/2022 21:44
Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki resmi telefon görüşmelerinin kayıtlarında, Kongre baskının düzenlendiği 6 Ocak günü 7 saatten uzun bir boşluk olduğu tespit edildi.

Washington Post gazetesi ve CBS televizyon kanalının haberine göre, Trump destekçilerinin Kongre’ye geçen yıl düzenlediği baskınla ilgili soruşturmayı yürüten Temsilciler Meclisi’ne iletilen Beyaz Saray kayıtlarında, baskının olduğu gün saat 11:17 ile 18:54 arasında eski Başkan Trump’ın resmi telefon görüşmesi yapmadığı görünüyor. Ancak Trump’ın 11:17’den önce en az 8, 18:54’ten sonra da 11 görüşme yapmış olduğu dikkat çekiyor.

Trump’ın bu saatler arasında birçok Kongre üyesi ve ortaklarıyla görüşmeler yaptığı basına da yansımıştı. Bu nedenle, soruşturmayı yürüten Kongre üyeleri, Trump’ın, baskının gerçekleştiği saatlerde resmi olmayan iletişim kanallarını kullanıp kullanmadığını mercek altına alacak.

New York Times gazetesinde bugün yayınlanan bir başka haberde de, Kongre üyelerinin ve federal savcıların, eski Başkan Trump’ın 19 Aralık 2020 tarihinde Twitter üzerinden paylaştığı bir mesaja odaklandığı belirtiliyor. Trump, bu mesajında destekçilerine, 6 Ocak’ta Washington’da biraraya gelme çağrısı yaparak, “vahşi olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Joe Biden’ın 2020 başkanlık seçimlerinde elde ettiği galibiyetin 6 Ocak 2021 tarihinde Kongre üyeleri tarafından onaylandığı sırada binlerce Trump destekçisi şiddet yoluyla Kongre binasına baskın düzenlemişti. 5 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili yüzlerce kişi yargı karşısına çıkarıldı.

VOA tarafından geçilen Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın 6 Ocak Resmi Telefon Kayıtlarında 7 Saatlik Boşluk haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.