Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi

Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi

ABONE OL
23:25 - 20/10/2022 23:25
Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yazar E. Jean Carroll’a tecavüz ettiğini inkar etmesinin ardından, eski Başkan Donald Trump dün, Carroll’un New York’ta açtığı hakaret davasında ifade verdi. Her iki tarafın avukatları da ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla bu bilgiyi doğruladı.

İfade alma işlemi, bir federal yargıcın Trump’ın davayı erteleme talebini reddetmesinden bir hafta sonra gerçekleşti. Yargıç, Trump’ın yasal başvurularında eski başkanın dava kapsamında yeminli sorguya tabi tutulmasının “aşırı yük” getireceği yönündeki iddiasını reddetti.

Carroll’ın sözcüsü yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz E. Jean Carroll adına Donald Trump’ın ifadesini alabildiğimiz için memnunuz” dedi ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Trump’ın avukatı Alina Habba ayrı bir açıklama yayınlayarak ifadeyi doğruladı ve “Başından beri söylediğimiz gibi, müvekkilim olası yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için doğruları açıklamaktan memnun” dedi.

Habba, “Bu dava, Donald Trump’a yönelik uzun cadı avı listesindeki diğer pek çok dava gibi siyasi bir manevradan başka bir şey değil” diye ekledi.

Geçmişte Elle dergisinde köşe yazarı olan Carroll, 1990’ların ortalarında Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü.

Bugün 78 yaşında olan Carroll, 2019’da Trump’a bu iddiayı yalanmasından beş ay sonra Manhattan federal mahkemesinde dava açmıştı. Trump o dönemde iddiaları reddederken Carroll için “benim tipim değil” demişti.

76 yaşındaki Trump, Carroll’ı asıl suçlamayı uydurmakla itham etmiş ve mahkemelerin davayı reddetmesi gerektiğini söylemişti. Habba da daha önce davayı “tamamen temelsiz” olarak nitelendirmişti.

Trump, federal temyiz mahkemesi Carroll’a ‘‘yalancı’’ dediği sırada başkan olarak resmi sıfatıyla hareket edip etmediğine karar verene kadar davanın askıya alınması gerektiğini savunmuştu.

Avukatları Trump’ın, hükümet çalışanlarına hakaret iddialarına karşı dokunulmazlık sağlayan federal bir yasa ile Carroll’ın davasından korunduğunu savunuyor.

Carroll, ayrıca 24 Kasım’da Trump’ı darp ve manevi zarar vermekten dava etmeyi planladığını söyledi.

Bu tarihte, yakın zamanda yürürlüğe giren bir New York eyalet yasası, cinsel suistimal mağdurlarına, zaman aşımı süresi dolmuş olsa bile, cinsel suistimal iddiasıyla dava açmaları için bir yıl süre tanıyor.

Carroll, Trump’ı 1995’in sonlarında ya da 1996’nın başlarında Manhattan’daki Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz etmekle suçlamıştı. Trump ise Carroll’ı, kitabını satmak için tecavüz iddiasını uydurmakla suçluyor.

VOA tarafından geçilen Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.