Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü 

Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü 

ABONE OL
20:00 - 29/04/2022 20:00
Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Twitter yönetiminin hesabını kapatmasının ardından kurduğu sosyal medya platformu Truth Social’dan ilk paylaşımını yaptı. Trump mesajında “GERİ DÖNDÜM!” dedi.

Trump, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir anlaşmayı imzalamasıyla sessizliğini bozdu.

Twitter 6 Ocak Kongre baskınının ardından Trump’ın hesabını daha fazla şiddeti körükleyebileceği riskini öne sürerek kalıcı olarak yasaklamıştı.

Cumhuriyetçiler, ifade özgürlüğünü geri kazanmak için içerik denetleme uygulamalarını gevşetmeye söz veren Tesla şirketinin CEO’sunun, Trump’ın hesabını iade edeceği umuduyla Musk’ın sosyal medya platformunu satın almasını desteklemişti.

Ancak Musk’un Twitter ile anlaştığının açıklanmasından sonra Trump, Twitter’a geri dönmeyeceğini söylemişti.

Trump dün akşamki mesajında, başkanlığı döneminde basından şikayet eden ve geniş çapta paylaşılan bir Twitter mesajındaki yazım hatasına atıfta bulunarak, “GERİ DÖNDÜM! #COVFEFE” yazdı.

Trump’ın, 21 Şubat’ta Apple şirketinin uygulama mağazasında Truth Social’ın lansmanından bu yana kendi uygulamasındaki sessizliği, uygulamanın uzun vadeli olup olmayacağı hakkında soru işaretleri yaratmıştı.

Uygulama devreye girmeden önce, oğlu Donald Trump Jr. 14 Şubat’ta Twitter’dan, @reaDonaldTrump hesabında babasının Truth Social hesabının ekran görüntüsünü “Hazır olun! En sevdiğiniz Başkan sizi yakında görecek!” mesajıyla paylaşmıştı.

Truth Social’ın çatısı altında bulunduğu Trump Medya ve Teknoloji Grubu (TMTG), Digital World Acquisition Corp (DWAC) ile birleşme yoluyla halka açılmayı planlıyor. Şirketin hisseleri bugün piyasa öncesi yüzde 7,7 artış gösterdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından incelenen anlaşmanın tamamlanması ise daha aylar alacak gibi görünüyor.

VOA tarafından geçilen Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Sosyal Medyaya Geri Döndü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.