Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi

Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi

ABONE OL
22:34 - 26/11/2020 22:34
Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump, Pennsylvania eyaletinin Gettysburg kentinde Cumhuriyetçi eyalet yetkilileri tarafından düzenlenen, seçim sonuçlarının ele alındığı kamuya açık bir oturuma uzaktan telefonla bağlandı.

Trump toplantıda ‘‘Bu bizim kolaylıkla kazandığımız bir seçimdi. Büyük farkla kazanmıştık’’ diye konuştu.

Trump, ‘‘Bu seçim Demokratlar tarafından kaybedildi. Hile yaptılar. Bu hileli bir seçimdi’’ dedi, ancak sözlerini kanıtlayacak delil göstermedi.

Eyalet senatosunda çoğunluğu oluşturan Cumhuriyetçiler’in düzenlediği oturumda, 3 Kasım seçimleriyle ilgili yolsuzluk iddiaları ele alındı. Başkan Trump’ın toplantıya fiziksel olarak katılması beklenirken daha sonra bundan vazgeçtiği açıklandı.

Oturuma başkan Trump’ın avukatı Rudy Giuliani de katıldı.

Pennsylvania Başsavcısı Josh Shapiro ise Trump’ın iddialarına Twitter’dan tepki gösterdi. Shapiro Twitter’dan yaptığı açıkalamda ‘‘Görevdeki Başkan’ın bugünkü açıklamaları gerçeklikten uzaktı. Seçim sona erdi. Pennsylvania sonuçları onayladı ve Joe Biden’ı seçimin kazananı ilan etti. Sahte bir oturumda cep telefonundan yalanlar söylemek hiçbir şeyi değiştirmez’’ dedi.

Eyalet yetkilileri ve yerel yetkililer seçimlerde yaygın yolsuzluk olduğuna dair bulgu olmadığını bildirmişti. Hem federal mahkeme hem de Pennsylvania Yüksek Mahkemesi seçim sonuçlarının onaylanmasının önlenmesi için açılan davaları reddetmişti. Pennsylvania eyaleti seçim sonuçlarını Salı günü resmen onaylamış ve eyaleti Demokrat Joe Biden’ın kazandığı kesinleşmişti. Pennsylvania’nın 20 Seçici Kurul üyesi bulunuyor. ABD’de başkanlık seçimlerine katılan bir adayın zafer kazanması için 270 Seçici Kurul üyesinin oyunu kazanması gerekiyor. Biden şu an 306 Seçici Kurul üyesinin oyuna sahip.

Trump’ın etkinliğe fiziksel olarak katılmama kararı, kampanyasının hukuk ekibinden Boris Epshteyn’in Corona virüsü olmasının ardından geldi. Epshteyn geçen hafta başkent Washington’da Giuliani ile birlikte toplantıya katılmıştı. Toplantıda Giuliani’nin oğlu da bulunuyordu. Giuliani’nin Beyaz Saray’da çalışan oğlunun toplantıdan bir gün sonra Corona virüsü testinin pozitif çıktığı öğrenilmişti.

Giuliani ise planlandığı gibi etkinliğe katıldı. Oturumun başlangıcında maskeli olduğu görülen Giuliani’nin dışındaki katılımcılarınsa çoğunun maskesiz olması dikkat çekti. Etkinliğe Giuliani’nin Corona virüsü olan oğlu da katıldı.

VOA tarafından geçilen Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Seçim Yolsuzluğu İddialarını Yineledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.