Trump Hastaneden Taburcu Edildi

Trump Hastaneden Taburcu Edildi

ABONE OL
18:40 - 06/10/2020 18:40
Trump Hastaneden Taburcu Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump, Corona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden taburcu edildi. Trump, hastanenin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamadı, ancak eliyle iyi olduğuna işaret etti ve ”Teşekkür ederim” dedi. Maskesi takılı olarak hastaneden çıkan Trump, kimseden yardım almadan merdivenleri inerek kendisini Beyaz Saray’a götürecek helikoptere taşıyan araca kadar yürüdü. Daha sonra Trump başkanlık helikopteriyle Beyaz Saray’a ulaştı.

Başkan Donald Trump gün içinde yazdığı Twitter mesajında akşam 18.30’da hastaneden taburcu edileceğini açıklamıştı. Kendini çok iyi hissettiğini söyleyen Trump, ‘‘Corona virüsünden korkmayın, hayatınıza hükmetmesine izin vermeyin’’ diye yazmıştı. Trump yönetimi altında çok iyi ilaçların geliştirildiğini ve konuyla ilgili bilgi birikiminin sağlandığını kaydeden Trump, ‘‘20 yıl önce hissettiğimden bile daha iyi hissediyorum’’ demişti.

Trump, hastaneden taburcu olmadan önce Twitter’dan bir mesaj daha yazarak ”Seçim kampanyamıza kısa sürede geri döneceğiz. Yalan haberler yalnızca yalan anketleri gösteriyor” dedi.

Başkan Donald Trump’ın Corona virüsü enfeksiyonu tedavisi gördüğü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden bugün taburcu olabileceği açıklaması doktoru tarafından da yapılmıştı.

Başkanın doktoru bu açıklamayı yaparken, bazı tıp uzmanları, daha temkinli bir tavır sergiliyor ve Trump’ın durumunun ciddi olabileceği uyarısında bulunuyor.

Doktoru: “Tehlike henüz tamamen geçmiş değil ama taburcu olabilir “

Başkan Trump’ın doktoru Sean Conley Pazartesi günü gazetecilere verdiği son brifingde de, Trump için “tehlikenin henüz tamamen geçmemiş olabileceğini ancak Başkan’ın taburcu olabilme kriterlerinin tamamını karşıladığını” söyledi.

Dr. Conley, “Son 24 saatte Başkan’ın sağlık durumu ilerleme göstermeye devam etti” ifadesini kullandı.

Başkan Trump’ın herhangi bir solunum şikayetinin de bulunmadığını belirten Conley, “Tehlikeyi henüz tamamen atlatmamış olabilir ancak ben ve ekibim şu noktada görüş birliği içindeyiz: bütün değerlendirmelerimiz ve en önemlisi de sağlık durumu Başkan’ın evine güvenle dönebilmesini destekliyor. Orada 7 gün 24 saat birinci sınıf tıbbi bakım görecek” diye konuştu.

Doktor Conley, Trump’ın “son 24 saatte hastaneden taburcu olma konusunda tüm standart kriterleri karşıladığını” belirterek, 72 saati aşkın süredir Başkan Trump’ın ateşinin çıkmadığını ve oksijen seviyelerinin de normal olduğunu belirtti.

Cuma akşamından bu yana hastanede tedavi altında bulunan Başkan Trump, Corona virüsü enfeksiyonu tedavisinin iyi gittiğini göstermek ve kamuoyunun içini rahatlatmak için bir dizi video görüntüsü yayınladı.

Trump, Pazar günü Twitter üzerinden yayınladığı videoda, “Bu çok ilginç bir serüven. COVID hakkında çok şey öğrendim” dedi.

74 yaşındaki Trump, bir tür kortizon ilacı olan deksametazon ile tedavi ediliyor. Deksametazon, en ağır seyreden Corona enfeksiyonu vakalarının tedavisinde kullanılan bir kortikosteroid. Trump’a ayrıca damar yoluyla beş günlük kür halinde uygulanan antiviral ilaç remdesivir de veriliyor. Başkan, beş günlük remdesivir tedavisinin henüz ikinci gününü tamamladı.

Beyaz Saray doktoru Sean Conley

Beyaz Saray doktoru Sean Conley, Pazar günü yaptığı açıklamada, Trump’ın durumunun daha önce açıklanandan daha ağır olduğunu söylemişti. Trump’ın ateşinin Cuma sabahı yükseldiğini kaydeden Dr. Conley, kandaki oksijen seviyesinin düşmesi üzerine Başkan’a oksijen desteği verildiğini de belirtti.

Trump’ın sağlığını uzaktan takip eden uzmanlarsa Başkan’ın durumunun Dr. Conley’nin kaydettiğinden daha kötü olabileceğinden şüpheleniyor. Yaşı ileri ve kilolu bir hasta olan Trump, Corona virüsü enfeksiyonu nedeniyle ciddi komplikasyonlar geliştirebilecek riskli hasta kategorisinde yer alıyor.

Trump, Pazar günü Walter Reed hastanesinin dışında toplanan destekçilerin selamlamak için kısa süreliğine araçla hastane civarında tur attı.

Başkan Trump, Pazar günü, başkent Washington’a komşu Maryland eyaletindeki Walter Reed Askeri Tıp Merkezi’nin önünde toplanan destekçilerini selamladı.

Trump’ın destekçileri Pazartesi günü de Walter Reed hastanesinin dışında toplandı, Başkan Trump’a desteklerini dile getirdi.

Öte yandan Demokrat Parti’nin 77 yaşındaki başkan adayı Joe Biden, geçtiğimiz Salı günü yayınlanan tartışma programında Trump’la aynı podyumu paylaştıktan sonra yaptırdığı birkaç Corona virüsü testinin sonucunun negatif çıktığını açıkladı. Bugünden itibaren kampanya çalışmalarına yeniden başlayacak olan Biden’ın ilk durağı, seçimin başa baş gittiği eyaletlerden biri olan Florida olacak.

Başkan Trump, bir yandan da federal yargıç Amy Coney Barrett’i Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirerek mahkemedeki muhafazakar çoğunluğu uzun yıllar boyunca garanti altına almak için mücadele veriyor.

Başkan Trump’ın Yargıç Barrett’i Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği 26 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törende hazır bulunan birkaç kişi de Corona virüsüne yakalandı. Bu kişiler arasında Yargıç Barrett’in Anayasa Mahkemesi üyeliğini onaylayacak olan Senato’nun iki Cumhuriyetçi Partili üyesi de bulunuyor.

Corona virüsü Amerika’da 7 milyon 400 bin kişinin enfekte olmasına, 209 binden fazla Amerikalı’nın ise ölümüne yol açtı.

VOA tarafından geçilen Trump Hastaneden Taburcu Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Hastaneden Taburcu Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Hastaneden Taburcu Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.