Trump: ‘Erdoğan’ı Davet Ettim 13 Kasım’da Geliyor’

Trump: ‘Erdoğan’ı Davet Ettim 13 Kasım’da Geliyor’

ABONE OL
21:35 - 08/10/2019 21:35
Trump: ‘Erdoğan’ı Davet Ettim 13 Kasım’da Geliyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da, davetlisi olarak ABD’ye geleceğini açıkladı.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Pek çok kişi Türkiye’nin ABD’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutmaya çok yatkın. Hatta Türkler F-35 savaş uçaklarımızın çelik iskeletini üretiyorlar. Türkiye ayrıca İdlib’de çok sayıda hayatın kurtarılması ve benim talebim üzerine Rahip (Andrew) Brunson’ın sağlıklı şekilde geri getirilmesinde yardımcı oldu” diye yazdı.

Türkiye’nin NATO’nun önemli bir üyesi olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirten Trump, “(Cumhurbaşkanı Erdoğan) 13 Kasım’da davetlim olarak ABD’ye geliyor” dedi.

Trump Twitter mesajlarında, çekilme kararıyla Suriyeli Kürtler’i kaderlerine terk ettiği yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Trump, “Suriye’den çekilme sürecinde olabiliriz ama özel insanlar ve harika savaşçılar olan Kürtler’i hiçbir şekilde terk etmedik” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı, “Benzer şekilde, NATO ve ticaret ortağı olan Türkiye’yle de ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye zaten büyük bir Kürt nüfusuna sahip ve şunu tam olarak anlıyorlar ki – Suriye’nin o kısmında kalan sadece 50 askerimiz çekiliyorken – Türkiye’nin gireceği herhangi bir gereksiz ya da zorlamasız çatışma ekonomileri ve kırılgan para birimleri için yıkıcı olur. Kürtler’e mali yardım ve silah yardımı yapıyoruz!” mesajını paylaştı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.