*** Toplumsal değerlere anlayış gösterilmeli

*** Toplumsal değerlere anlayış gösterilmeli

ABONE OL
13:06 - 28/01/2009 13:06
*** Toplumsal değerlere anlayış gösterilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Toplumsal değerlere anlayış gösterilmeli


Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis (Bundestag) üyesi Lale Akgün, toplumun temel değerlerinin sorgulandığı durumlarda, göçmenlerin anlayışla karşılanmaması cesaretinin de gösterilebilmesini istedi

Akgün, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Müslüman kızların yüzme derslerine gidip gidemeyeceklerinin ciddi bir şekilde tartışılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, ”Toplumumuzun temel değerleri söz konusu olduğunda göçmenleri anlayışla karşılamama cesaretini de gösterebilmeliyiz. Bu, çok ileri gidiyor. Böyle bir şeyin tartışılması, toplumumuz içinde yerini bulan, değerlerimizi kabul eden ve iş yaşamında her gün büyük emek veren göçmenlerin cesaretini de kıracaktır” şeklinde görüş belirtti.

Almanya’da yaşamak isteyen göçmenlerin, haklarını savunabilmeleri için Alman toplumunun içine girmeleri gerektiğini ifade eden Akgün, ”Göçmenlerin sürekli bir şekilde Almanya’dan beklentilerini dile getirmeleri, ancak diğer yandan sadece oturarak, durumları çok kötü olduğu gerekçesiyle şikayet etmeleri kabul edilemez” dedi.

Politikacıların da binlerce uyum projesi finanse etmek yerine göçmenlere yönelik açık sözler bulmaları gerektiğini kaydeden Akgün, göçmen çocukların küçük yaşlardan itibaren iyi bir şekilde Almanca öğrenmeleri ve topluma uyum sağlamaları için okul ve eğitim sisteminin de yenilenmesi talebini dile getirdi.

Akgün, Almanya’nın önceleri eğitimsiz göçmenleri ülkeye çağırdığını, bu insanlar için başlangıçta eğitim konusunda hiçbir şey yapılmadığını ve bu insanların çocuklarını da kendi geleneklerine göre yetiştirdiklerini belirterek, bu durumun değişmesi için eğitimin gerekli olduğunu, çocuklara sadece eğitim ve dil bilgisi verilmesinin önemli olmadığını, toplumsal değerlerin de aktarılması gerektiğini ifade etti.


ha-ber.com (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.