*** TOOB Üniversitesinden Ahlen’e ziyaret

*** TOOB Üniversitesinden Ahlen’e ziyaret

ABONE OL
20:50 - 14/08/2009 20:50
*** TOOB Üniversitesinden Ahlen’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TOOB Üniversitesinden Ahlen’e ziyaret

Ahlen Belediyesinin başarılı Entegrasyon çalışmasının Ankara’ya kadar duyulması ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Üniversitesinin dış ilişkiler bölümünün Ahlen Belediyesi uyum ekibiyle irtibat kurma isteği sonucu aynı bölümde çalışan Ayşenur Kibritçi Avrupa Birliği Erasmus değiş tokuş programı ve ikili ilişkiler çerçevesinde uyum çalışmalarını yerinde izlemek için 5 günlüğüne Ahlen’e geldi.

TOOB Dış ilişkiler Bölümü ve Ahlen Belediyesinin ortak çalışmalarının uzun vadede her iki kurumda da değerlendirilmesinden sonra ve programların karşılıklı değiş tokuşum sonrası her iki ülkenin üniversite öğrencilerinin karşılıklı staj yollarının açılması planlanmakta.

Ahlen Belediye Başkanı Benedikt Ruhmöller tarafından makamında çok sıcak şekilde karşılanan Ayşenur Kibritçi Başkana Kütahya el işi Çini bir Vazo hediye ederken Başkanda Ankara’dan gelen misafire Ahlen’i tanıtıcı bir kitapçık hediye etti. Ahlen ziyaretini değerlendiren bayan Kibritçi, “Ahlen’de bana gösterilen ev sahipliği için başta uyum ekibine çok teşekkür ediyorum. Yürütülen Projeler, verilen hizmetler beni etkiledi. Çok olumlu ve pozitif duygularla Ahlen’den ayrılıyorum” dedi.

Uyum Ekibi Müdiresi Ursula Woltering ise Ayşenur Kibritçi’nin Ahlen ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi:


”Bayan Kibritçi’nin ziyareti uzun vadede Alman-Türk ilişkilerine katkı sunacak, sürekli kılacak ve derinleştirecektir. Uyum alanında her tavsiyeye açığız. Umarım buradaki çalışmalar şimdi bayan Kibritçi sayesinde Ankara’da daha yakından tanınacaktır. Bizler Bilgilerin paylaşılmasından yanayız.”

Ayşenur Kibritçi, Ahlen’de kaldığı müddet zarfında uyum Ekibinin Projelerini, 25 Eylüldeki Uyum Günün hazırlık toplantısına katıldı, Uyum alanında hizmet veren AWO, Parisozial gibi Sosyal Kuruluşları ziyaret etti, Yabancılar Meclisi Başkanı Adem Türkoğlu’nu, Ahlenlı iş adamlarının bir kısmını ve Eyalet milletvekili Berni Reckeri Restaurant Lehmofende verilen bir yemekte tanıma fırsatı buldu. Uyum Ekibi Personelinden Maria Nortmann ve Andrea Ortlüde’nin refakatiyle komşu şehir Münster’de Üniversite ve Üniversite yabancı öğrenciler temsilciliğini de ziyaret eden Ayşenur Kibritçi’nin Ahlen’e ziyareti Ahlen Belediyesi Uyum Ekibi müdiresi Ursula Wolteringin Telgtedeki evinde verilen veda Mangal Partisiyle son buldu.

Mehmet TANLI – ha-ber.com – Ahlen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.