TOKYO YAZ OLİMPİYAT OYUNLARINDA İKİNCİ VE SON HAFTAYA GİRERKEN

ABONE OL
22:14 - 02/08/2021 22:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen haftaki yazımda da belirtmiştim; bu olimpiyat oyunlarına 2012 Londra’dan sonra en kalabalık sporcu kafilesi ve binbir umutlarla katıldık. Yine geçen haftaki yazımda iki önemli konuya değinmiştim ve tekrar hatırlatmakta yarar görmekteyim; Bunlardan birincisi; Yöneticilerimizin  her Olimpiyat Oyunları sonrası başarısızlık durumunda bunu savunmak için, bu olimpiyatta yapamadıklarımızı inşallah bir sonraki olimpiyat oyunlarda (Dört yıl sonra) telafi edeceğiz diyeceklerinden kuşku duyuyorum, ikinci konuda yöneticilerimiz artık sporun bir bilim dalı olduğunu ve bilimsel çalışmalar yapmadan ezbere sonuca gidilemeyeceğini gönül rahatlığı ile bir kez daha hatırlatmıştım. Şimdi de bir üçüncü hatırlatmam; Olimpiyat oyunları ciddi hazırlıklar isteyen önemli bir organizasyondur ve buraya katılacak kişilerin ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceklerinden kuşkumuz yok! Ancak, yarın aynı sözlerle bizleri dört yıl daha oyalamalarının hiçbir geçerli yolu olmadığını bildirmek isterim, yani biz bu filmi daha önce izlemiştik dedirtmesinler artık, daha farklı şeylere ihtiyacımız var! Diye tekrar belirtmek istiyorum!

Bugüne kadar yapılan müsabakalara baktığımızda; Güreş ve Atletizmde hayal kırıklığı yaşadığımızı ifade etmek isterim! Özellikle Güreşte Altın madalya beklentimiz, ağır sıklette yıllardır Dünya şampiyonluğu kazanan sporcumuz Rıza Kayaalp, Kübalı rakibine yenilerek bizleri üzdü ve altın madalyaya çok erkenden veda etti. Ancak birçok branşta yarışmalar devam ediyor, umuyor ve diliyorum ki bu sefer daha fazla madalya ile döneriz.

Türkiye, Tokyo 2020 Olimpiyatları’ndaki ilk bronz madalyasını milli tekvandocu Hakan Reçber ile kazandı. Olimpiyatlarda kazandığımız ikinci bronz madalya ise yine tekvando dalında, kadınlar 57 kilogram ilk tur karşılaşmasında geldi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 8. gününde klasik yay bireysel finalinde milli okçumuz ve Nişantaşı Üniversitesi BESYO da öğrencimiz olan Mete Gazoz, altın madalya kazanarak yüzümüzü güldüren sporcularımız oldular.

Beklentimiz ve arzumuz özellikle Jimnastik sporunda Alet finallerine kalan sporcularımızın iyi yarışmalar çıkararak madalya kazanmalarıdır. Umarım jimnastikçilerimizde yüzümüzü güldürürler. Ne var ki bu tür organizasyonlarda madalya alabilmenin çok ama çok zor olduğunuzda buradan hatırlatmak isterim! Bunun birçok nedeni var! Öncelikle sporcularımızın mental olarak çok iyi ve hata yapmadan yarışma yapmaları ve ikinci olarak o branşla ilgili dünya çapında iyi bir lobinizin olması gerekir. Ben yıllardır Dünya ve Avrupa jimnastiğinin içerisinde olan bir kişi olarak bunun nasıl yapılması konusunda oldukça geniş bilgi ve deneyime dolayısı ile birikime sahip olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim! Bir önemli hatırlatmayı da buradan yapmadan geçemeyeceğim;

Jimnastikçilerimizin buraya kadar aldıkları dereceler ve ilk kez Olimpiyat Oyunlarına katılmaları son derece gurur vericiydi ancak gerek toplum olarak ve gerekse sporcularımızın yüksek tutmamız ve madalya beklentisi, sporcularımızın alet finallerindeki yarışmalarında maalesef olumsuz etki yaratmıştır buda üzücü olanıdır.

Jimnastikten sonra Voleybol kadın milli takımımıza değinmek isterim Hocaları Giovanni Gudelti hakikaten dünya çapında değerli bir antrenör kısa bir dönemde olsa birlikte çalışma imkânım oldu ve sporcularımız oldukça yetenekli ve başarıya odaklı çocuklarımız, başarı üstüne başarı yaşatıyorlar bizlere. Bu spor dalında ülkemizde faaliyet gösteren tüm kulüplerimizi antrenörlerimizi ve milli takımımızı dolayısı ile hocamız Giovanni Gudelti’yi kutlamak istiyorum.

Olimpiyat oyunlarında bugüne kadarki ülkelerin madalya sıralamasına baktığımızda ilk beşte Çin, ABD, Japonya, Avusturalya ve Rusya’yı görmekteyiz. Şu ana kadar Türkiye üç madalya ile 42. Durumdadır. Sizlerle Olimpiyat Oyunları bittikten sonra yine buluşmak üzere derken sporcularımıza bir kez daha bol şanslar diliyor herkese saygılar sunuyorum.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.