TOBB ve TÜRK-İş Manavgat orman yangını bölgesinde

TOBB ve TÜRK-İş Manavgat orman yangını bölgesinde

ABONE OL
14:44 - 08/08/2021 14:44
TOBB ve TÜRK-İş Manavgat orman yangını bölgesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay, 10 gün devam eden ve soğutma çalışları süren Manavgat orman yangını bölgesini ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Muğla’nın Milas ilçesi Kemerköy Termik Santrali’nde birlikte incelemeler yaptıktan sonra önceki gün gece saatlerinde Antalya’ya geldi. Hisarcıklıoğlu ve Atalay’ı TOBB yönetim Kurulu üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş ile DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin karşıladı.

Manavgat Orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Hisarcıklıoğlu ve Atalay daha sonra MATSO’da bölgedeki oda ve borsa başkan ve yöneticileri ile MATSO meclis üyeleriyle bir araya gelerek, yangında zarar gören vatandaşlar ve orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

En az 60 bin dekar alan yandı

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin en büyük orman yangınlarından biri kabul edilen ve 10 gün devam eden Manavgat Orman yangınında 2’si orman işçisi ve 2’si de kadın olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi. Binden fazla vatandaş da dumandan etkilenerek hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

İlk belirlemelere göre Manavgat, Alanya, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında vatandaşların yanan ev, araç gereç ve telef olan hayvanlarından dolayı meydana gelen zararın 35 milyon lirayı aştığı belirtilmişti.

Yangınlarda 259 büyük baş, 2 bin 615 küçükbaş, 20 bini bıldırcın olmak üzere 26 bin 889 baş kanatlı hayvan, bin 417 arı kovanı ve 977 boş arı kovanı telef oldu.

Orman varlığı açısından Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Antalya’da verimli ve verimsiz olmak üzere 1 milyon 1446 bin 062 hektar orman alanı var.

Antalya’da 2017-2019 yılları arasında meydana gelen 109 orman yangınında 412,45 hektar orman yandı.

Ancak 28 Temmuz 2021 tarihinde Manavgat’ta aynı anda 4 ayrı noktada çıkan ve daha sonra Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerine sıçrayan ve 10 gün devam eden yangında, 60 bin dekardan fazla orman alanı yandı. Yetkililer de bu miktarın Antalya’nın verimli orman alanlarının yüzde 10’unu geçtiğini belirttiler.

Orman yangınları

Orman Genel Müdürlüğü kaynaklarından elde edilen bilgiye göre Türkiye’nin 22 milyon 993 bin hektar orman varlığı bulunuyor.

Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen 26 bin 311 yangında 90 bin 96 hektar orman alanı yandı. 2020 yılında ise ülke ormanlarında 21 bin hektar orman yandı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.