Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı

Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı

ABONE OL
00:08 - 16/05/2022 00:08
Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg’da 5. Tiyatro Köprüsü Festivali açılışında konuşan festivalin organizatörü ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıya kadro açtıklarını söyledi.

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da düzenlenen 5. Tiyatro Köprüsü Festivali, sadece davetlilere açık olan tanınmış kabareci Özgür Cebe’nin gösterisiyle başladı.

Kentteki Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festivalin açılışında, misafirlere önce Turan Vurgun (kanun) – Eda And (piyano) ikilisinin müziği sunuldu. Ardından Hamburg Kültür Bakanlığı yetkilisi Laura-Helen Rüge ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay kısa birer konuşma yaptılar. Rüge, Ukrayna’da yaşanan savaşın kültür yaşamını da derinden etkilediğini ifade ederek, Mut Tiyatrosu bu saldırı savaşına karşı kesin tavır alan ve Ukrayna ile dayanışma gösteren alan ilk kültür kurumlarından olduğunu kaydetti. Rüge, festivale başarılar dilerken, bu kez kadın sanatçıların ağırlıkla olmasından duyduğu sevinci dile getirerek, “Festivalde özellikle İstanbul’dan gelen ve kadınların oluşan ‘Moria’ grubunu mutlaka izlemek istiyorum” dedi.

İki Ukraynalı sanatçı Mut Tiyatrosu kadrosunda

Mahmut Canbay, konuşmasında tiyatro dünyasının hep barış ve demokrasiden yana olduğunun altını çizerek, “Ukrayna’ya düzenlenen saldırı savaşını kınıyoruz. Tiyatro sahnesinde söylenen her kelime, yapılan her hareket, barış içindir, en azından barışa umuttur” dedi. Canbay, ülkelerine dayatılan savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıyı, dayanışma projesi kapsamında kadroya aldıkları söyledi.

Canbay, ayrıca bir süredir ortak çalışmalar yaptıkları İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ile sıkı bir çalışma içine gireceklerini de, davetlilere duyurdu.

Özgür Cebe radikalleri hicivledi

Konuşmalardan sonra Almanya’nın tanınan komedyenlerinden Özgür Cebe sahne aldı. Bonn’da yaşayan Cebe, toplumun çok farklı kesimlerindeki radikalleri iğnelediği stand up gösterisiyle, göçmen kökenlilerin ve Almanların karşılıklı ön yargılarını da şovunda konu etti.

Aralarında iact Tiyatro Akademisi Öğretim Üyesi Johannes Schaefer, Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Filiz Demirel, Ali Şimşek ve Güngör Yılmaz’ın da bulunduğu davetliler program sonrası verilen yemekte, sanat ve siyaset hakkında sohbet etme imkanı buldular.

Festival 21 Mayıs’a kadar sürecek. İlgi duyanların www.muttheater.de internet adresinden festival programı hakkında bilgi alabilecekleri belirtildi.

Festivalin Program Akışı:

19.05.2022, Perşembe

Saat: 13:00 – 16:00 arası

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Kerem Karaboğa’nın “Yaratıcı Beden ve Sahne Mevcudiyeti” başlıklı interaktif atölye çalışması.

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

 

20.05.2022, Cuma

Saat: 20:00

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

“Ben Orhan Veli”

Yöneten ve oynayan: Kemal Kocatürk

Müzik: Ayça Kocatürk

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

 

  1. 05.2022, Cumartesi

Saat: 19:30

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

“Ümitli Şarkılar” – İstanbullu müzik grubu “Moria”.

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.