Tiyatro Anatolia Seyircilere Keyifli Anlar Yaşattı

Tiyatro Anatolia Seyircilere Keyifli Anlar Yaşattı

ABONE OL
15:41 - 23/01/2022 15:41
Tiyatro Anatolia Seyircilere Keyifli Anlar Yaşattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Anatolia Tiyatro  grubu, uzunca bir süredir üzerinde emek vererek,  titiz bir şekilde  hazırlandıkları, usta oyuncu ve tiyatro yazarı Şeref Çetin tarafından kaleme alınan „Yaşamın Kıyısında“ oyununun muhteşem geçen „Gala“ gecesinde, seyirciye önemli mesajlar verdiler.

Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde bulunan Bürgerhaus salonunda sergilenen oyunun galasına izlemeye gelenler arasında, SPD Milletvekili Ali Şimşek, Yeşiller partisinden Bayram İnan, Hamburg Atatürkçü Düşünce derneği eski başkanı Coşkun Coştur, Hamburg Eyalet meclisi eski milletvekili adayı Sedat Şahin, ressam Hüseyin Varol, tiyatro oyuncuları Serfiraz Vural, Nuhmettin Karagül Lamira salonu işletmecisi İmren MutuTurgut Duman olmak üzere birçok tiyatro sever mevcuttu.

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜLER

Yaşamın Kıyısında “adlı oyunu seyirciyle buluşturan Anatolia Tiyatro oyuncuları gala gecesinde ayakta alkışlanarak, başarılı bir performans sergilediler.

Wilhelmsburg semtindeki bulunan salonda sahnelenen oyun, seyircileri bir yanda güldürürken, diğer yanda düşündürmeyi başardı.

İki perdelik toplumsal-sosyal içerikli oyunun yönetmenliğini Ahmet Çavunmirza yaptı. Oyunun sunumu sanatçı Pınar Ergin, anlatımı gazeteci Ali Akdemir, ışık-teknik Zühal Gümüş imzasını taşıdı.

Yaşamın Kıyısında “oyuncu kadrosunda, Hüsniye Kargın, Hakan Gök, Cahit Balat, M. Şerif Özdoğan, Sema Ordu, H. İbrahim Özdoğan, Ali Akdemir, Oğuzhan Özdemir, Havva Kıran, Meryem ve Ahmet Çavunmirza yer aldı.

Salonda ayrıca ölümcül hastalığa yakalanan 20 aylık SMA hastası Fatma Zehra bebek için, yardımsever gönüllüler tarafından bağış kampanyası standı açıldı. Bu anlamlı çaba, tiyatroya gelen izleyiciler tarafından taktirle karşılandı. 

Ayakta Alkışlandılar

Tiyatroya pandemi döneminde yeni bir heyecan ve soluk getiren Anatolia Tiyatronun başarılı oyuncuları, güzel seçilmiş sosyal içerikli bir oyunla 2022 yılının başında perdelerini açarak muhteşem geçen bir “Gala Akşamı” bitiminde seyirciler tarafından uzunca bir süre ayakta alkışlandılar.

Son dönemdeki kolektif tiyatro anlayışının en iyi örneklerinden sayılabilecek oyunda tiyatro gurubundaki yılların tecrübeli oyuncuları, sahnede tiyatroya yeni katılan arkadaşlarının heyecanından kaynaklanan eksikleri de başarıyla kapatmaları, sahne geçişlerinin çok hızlı ve akıcı olması, oyundan dikkatleri çeken birkaç önemli noktaydı.  Ayrıca sahne dekoru ve kostümleri de oyun için özenle seçilmiş, oyunla iyi örtüşmüş faktörlerdi.

Avrupa’da yaşayan insanlarımızın kendi güzel kültürlerini yaşatma gayretinin, tiyatroyu sevdirme girişiminin bir parçası olarak değerlendirilebilecek bu çaba, özellikle kovid 19 pandemi kurallarına uyularak ve özen gösterilerek yapılan organizeyi seyirciler alkışlarıyla destekleyerek tam not verdiler.

2021 yılının başlarında oynanması planlanan pandemiden dolayı ertelenen oyuna, büyük emek ve çabalarla zorlu kovid 19 koşullarında uzun süredir hazırlandıklarını belirten yönetmen Ahmet Çavunmirza,  gala gecesine seyircinin göstermiş olduğu katılım ve ilgiden dolayı da teşekkür etti.

ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.