TİN’den iftar yemeği

TİN’den iftar yemeği

ABONE OL
10:25 - 20/04/2023 10:25
TİN’den iftar yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan ayının sonuna gelinirken, Nürnberg Türk İnisiyatif’i TİN tarafından Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’in teşrifleri ile düzenlenen Gençlik iftar programına değişik kesimlerden 80 yakın Nürnbergli gençler ve TİN danışma kurulu üyeleri katıldı.

TİN Sözcüsü Ekonomist İsmail Akpınar ve TİN Akademisyen ve Gençlik Koordinatörü Mühendis Betül Özen’in yönetiminde organize edilen iftar programına birçok Türk üniversite ve lise Öğrencileri yanında genç Akademisyen, genç Uzman, genç İş İnsanı ve genç Sporcular davet edildi. Açılış konuşmasını yapan TİN Sözcüsü İsmail Akpınar, TİN olarak faaliyetlerimizle Türk toplumu olarak Nürnberg’e kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Türk gençlerinin her alanda çok başarılı olduğunu dile getiren Akpınar, gençlerimizin bu başarıları Alman siyaseti tarafından takdir edilmeli ve önleri her alanda açılmalı, dedi.

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König yaptığı konuşmasında ise, Nürnberg hepimizin ortak şehri, çünkü „Biz hepimiz Nürnberg ‘iz“, diyerek Nürnberg’de yaşanan birlik ve beraberliğin altını çizdi. Ayrıca König, Türk gençlerinin Nürnberg ekonomisine, kültürel ve sosyal hayatına verdikleri önemli katkı için teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise konuşmasında, TİN tarafından düzenlenen gençlik iftarının Alman toplumu ile kaynaşmak ve Türk gençlerinin başarılarını ilk elden göstermek için çok önemli olduğunu dile getirdi. Bunun yanında Başkonsolos Deniz, Bavyera Başbakanı Markus Söder ve Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e, Ramazan ayında katıldıkları iftarlardan dolayı ve Kahramanmaraş merkezli yüz yılın yıkıcı depreminde gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

TİN Koordinatörü ve Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı Betül Özen ise konuşmasında, göçmen kökenli gençlerin Nürnberg toplumuna sağladığı çok başarılı ekonomik ve sosyal katkının altını çizerek, Alman siyasetçilerinden, bürokrasisinden ve şirketlerden yabancı gençlerinin başarılarını görmeleri, ciddiye almaları ve her alanda adil davranmaları çağrısında bulundu.

İftardan sonra, katılımcı Türk gençleri Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e dilek ve temennilerde bulundular. Başkan König, dile getirilen tüm dilek ve temennileri cevaplayarak Türk gençleri ile yakından ilgilendi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.