TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı

TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı

ABONE OL
12:17 - 22/09/2022 12:17
TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sosyal medya platformu TikTok, Amerikan hükümet kurumlarına, siyasetçilere ve siyasi partilere ait hesapların doğrulanması şartı getireceğini ve siyasi partilerin bağış kampanyalarıyla ilgili video paylaşımının yasaklanacağını bildirdi.

Çin teknoloji şirketi ByteDance’in sahibi olduğu TikTok ve diğer sosyal medya platformları, Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimleri öncesinde Amerika’da siyasi dezenformasyon çabalarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Bu şirketler, uzun yıllardır, dezenformasyon faaliyetlerinin platformlarında yayılmasına izin vermekle suçlanıyordu.

TikTok’tan yapılan açıklamada siyasi hesapların doğrulama başvurusu yapabileceği kaydedildi. Şirket ayrıca siyasetçilere ya da siyas partilere ait olduğunu düşündüğü hesapları doğrulamak için çalışacağını bildirdi.

TikTok ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarında mavi tikli hesaplar, platformun bu hesabın sahibinin kim olduğunu doğruladığının göstergesi.

TikTok, Çin menşeili şirketin kullanıcı verilerini güvenlik altına alma konusundaki uygulamalarını sorgulayan Amerikalı Kongre üyelerinin merceği altındaydı. Dans videoları ve komedi skeçlerinin paylaşıldığı bir uygulama imajını korumak isteyen TikTok, 2019’dan bu yana siyasi reklamlara da yasak uyguluyor.

TikTok, bir blog paylaşımında, yasağın uygulanması için siyasetçilere ve siyasi partilere ait hesapların reklam özelliklerine erişiminin otomatik olarak engelleneceğini kaydetti.

TikTok, siyasi parti bağış kampanyalarını yasaklamak için politikalarını güncelleyeceğini bildirdi. Yeni uygulamalar uyarınca yasaklanacak içerikler arasında bağış talep eden siyasetçilerin videoları ya da siyasi partilerin kullanıcıları internet sitelerinde bağış yapmaya çağıran videolar yer alacak.

Bu hesapların ayrıca dijital ödeme ya da hediye verme gibi, TikTok “influencer” denen internet fenomenlerinin erişimine açık olan ve gelir elde edilmesini sağlayan özellikleri kullanması da yasaklanacak.

VOA tarafından geçilen TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TikTok’tan ABD’de Siyasi Bağış Kampanyası Yasağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.