TikTok’ta 1.5 milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı tespit edildi

TikTok’ta 1.5 milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı tespit edildi

ABONE OL
09:12 - 09/01/2020 09:12
TikTok’ta 1.5 milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı tespit edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya çapında 75 dilde kullanılan TikTok’ta 1,5 milyar kişiyi ilgilendiren bir güvenlik açığı tespit edildi.

TikTok uygulamasıyla ilgili önemli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Checkpoint Research isimli siber güvenlik araştırma sitesi, son birkaç ay içinde TikTok uygulamasının içerdiği potansiyel risklere dair kanıtları anlattığı bir makale yayımladı.

Makaleye göre uygulama içinde keşfedilen güvenlik açıklarının, bilgisayar korsanlarının hesaplara ulaşıp içeriklerini değiştirmesine, videoları silmesine, yetkisiz videolar yükleyebilmesine, gizli videoları herkese açık hale getirmesine ve özel e-posta adresleri gibi hesaba kaydedilen kişisel bilgileri ortaya çıkarmasına sebep olabileceği söylendi.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Şirketten konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Kullanıcı verilerini korumak için özenle çalıştıklarını söyleyen TikTok, dünya çapındaki güvenlik araştırmacılarını da bundan sonraki güvenlik açıklarını tespit etmede yardıma çağırdı.

Şirket son yapılan güncellemeyle söz konusu güvenlik açığının tamamen ortadan kaldırıldığını öne sürdü.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.