TikTok Trump'ın Başkanlık Kararnamesini Yargıya Taşıyor

TikTok Trump'ın Başkanlık Kararnamesini Yargıya Taşıyor

ABONE OL
05:10 - 24/08/2020 05:10
TikTok Trump'ın Başkanlık Kararnamesini Yargıya Taşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal medya uygulaması TikTok’un yaratısı Çinli ByteDance şirketi, Başkan Donald Trump’ın uygulamayla ilgili kararnamesini yargıya taşıyor.

TikTok’tan yapılan açıklamada şirketin yaklaşık bir yıldan bu yana ABD hükümetiyle konuyu çözmeye çalıştığı, ancak bir ilerleme kaydedilemediği belirtildi. Açıklamada “Hukukun üstünlüğünün gözardı edilmemesi, firmamıza ve kullanıcılarımıza adil bir biçimde davranılması adına, söz konusu kararnameye yargı yoluyla itiraz etmekten başka seçeneğimiz kalmadı” denildi.

Şirket, 24 Ağustos Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan kararnameyle ilgili yargıya gerekli başvurunun yapılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok uygulamasının ABD’li kullanıcıların verilerini Çinli istihbarat birimleriyle paylaşabileceği tehlikesi nedeniyle şirketin ABD’deki varlıklarını 90 gün içinde elinden çıkarmasına yönelik bir kararname imzalamıştı. Bu çerçevede TikTok’un ABD operasyonlarının Microsoft ya da Oracle tarafından satın alınmasına yönelik görüşmeler de devam ediyor.

Öte yandan ABD’de federal çalışanların kendilerine görevleri nedeniyle verilen akıllı telefon ve cihazlara TikTok ve WeChat uygulamalarını yüklemeleri ve kullanmaları da yasaklanmıştı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.